BIST 10.248
DOLAR 32,27
EURO 34,75
ALTIN 2.395,95
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır'da olaylar çıktı

2 terörist için Diyarbakır'da düzenlenen cenaze töreni sırasında izinsiz gösteri yapan gruba polis müdahale etti.

Abone ol

Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Kazan Vadisi'ndeki çatışmada ölü ele geçirilen 2 terörist için Diyarbakır'da düzenlenen cenaze töreni sırasında izinsiz gösteri yapan gruba polis müdahale etti.

Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Kazan Vadisi'ndeki çatışmada ölü ele geçirilen terör örgütü mensuplarından ikisinin cenazesi Malatya Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'ndan alınarak, toprağa verilmek üzere Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki Yeniköy Mezarlığı'na getirildi.

Bu arada Bayramoğlu Camisi önünde toplanan ve aralarında BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve bazı milletvekillerinin de bulunduğu grup, Yeniköy Mezarlığı'na doğru yürümek istedi.

Yürüyüşe izin verilmemesi üzerine bazı BDP milletvekilleri polisle görüşme yaptı. Olay yerine gelen Demirtaş da yürüyüşe izin verilmesi için emniyet görevlileriyle görüşmek istedi.

Bu arada bazı göstericilerin polise taş atması sonucu, tazyikli su ve biber gazıyla gruba müdahale edildi. Göstericiler ara sokaklara dağılırken polis grupta yer alan bazı kişileri gözaltına aldı.