BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,67
ALTIN 2.404,85
HABER /  GÜNCEL

Rehineler operasyon anını anlattı

Deniz otobüsünü kaçıran terörist kaptan köşkünde vurularak öldürüldü.

Abone ol

Kartepe isimli deniz otobüsüne düzenlenen operasyonla sağ kurtarılan yolcular, yaşadıkları o anları anlattılar. TRT Haber muhabiri Seyit Kılıç gemide bulunan Mustafa isimli yolcuyla konuştu.

Kimliği belirlendi
Kocaeli'de deniz otobüsünü kaçıran teröristin görüntüleri güvenlik kameralarına takıldı. Eylemcinin kimliği de belirlendi. TIKLAYIN

KAPTAN KÖŞKÜNDE VURULDU

"Gerçekten çok rahattı, bazı bilgiler verdi bize önemli bilgilerdi. Teröristin bir kişi olarak kaptan köşkünde vurulduğunu aktardı. Kendisinin tipini tarif ettiğinde ise top sakallı, 20-25 yaşlarında doğu aksanlı bir isim olduğunu söyledi. Yolcular arasında hiç kendisini farketmemiştik dedi. Bizi Sat komandolarının operasyon anında deniz otobüsünün alt katına indirdiklerini, orada muhafaza altına aldıklarını söyledi. Daha sonra teröristin kaptan köşkünde vurulduğunu belirtti. Hiç endişe yaşamadıklarını, devletin buraya geleceğini biliyorduk dedi."

YOLCULARDAN BİRİ VAN'A GİDEN KURTARMA GÖNÜLLÜSÜ ÇIKTI

Van'daki arama kurtarma ekiplerinde gönülü olarak çalışan Ceyhun Tezer (28) de İzmit'ten Gölcük'teki evine dönmek için deniz otobüsüne bindiğini, deniz otobüsü hareket ettiğinde her şeyin bir anda olduğunu, ne olduğunu görmediklerini anlattı. 

SIK SIK TELEFONLA GÖRÜŞTÜK

Terörist poz vermiş
Kocaeli'de, İzmit-Gölcük seferini yaparken kaçırılan 'Kartepe' isimli deniz otobüsünde bulunan yolcular Ceyhun Temizel, teröristin fotoğrafını cep telefonuyla çekti. TIKLAYIN.

Yolculuğun, normalde 20 dakika sürdüğünü, ancak zamanın uzaması ve feribotun istikametinin değişmesi üzerine tüm yolcuların feribotun kaçırıldığını düşündüğünü belirten Tezer, şunları söyledi:

''Teröristin kendisini hiç görmedik. Ama kaptan köşkünden, telefonla polisle görüştüğünü duyduk. Karamürsel, Yalova ve İstanbul'dan geçtiğimizi gördük. Bu arada, deniz otobüsünde izlediğimiz televizyonlardan kaçırıldığımızı anladık. Ailemizle sık sık telefonla görüştük. Feribotun mürettebatı tarafından çay servisi yapıldı yolculara. 

10 DAKİKADA BİTTİ

Polis tarafından, yolcuların cep telefonlarına, terör örgütüne mensup bir teröristin vesikalık fotoğrafı gönderildi. Sabah saatlerine kadar gemideki bekleyişimiz sürdü. Sabah saatlerinde SAT komandolarını gördük. 6 el ateş edildi. Her şey 10 dakikada bitti. Operasyon sonrası Allah'a dua ettik 'Şükürler olsun' diye. Operasyondan sonra da tüm yolcular kıyıya çıkarıldı.''

KAPTAN KÖŞKÜNDEYDİ

Kemal Karagül ise, “Eşimle birlikte işten eve dönüyorduk. Teröristi hiç görmedik. Kaptan köşkündeymiş. Bize sürekli mürettebattan birilerini gönderiyor ve yönlendiriyordu. 3 el silah sesi duyduk. Sonra kurtulduk. Ordumuz çok iyi.” diye konuştu.

GEMİNİN ARKA KAPISINI BİZ AÇTIK

Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden ayrılışı sırasında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Kadir Altunoğlu, Gölcük'e gitmek için deniz otobüsüne bindiğini söyledi. Altunoğlu, "Terörist bizi toplayıp üst kata çıkardı. Bize çay ve büskivi gönderdi. Sabaha karşı 5-6 el silah sesi duyduk. En sonunda SAT komandoları operasyon yapacaktı. Geminin arka kapısını biz açtık, komandolar oradan girdi. Teröristi etkisiz hale getirdi. Haberlerde hep 4-5 kişi olduğu söyleniyordu ancak bir kişiydi. Komandolar her ihtimale karşı bizim tek tek biletlerimize ve kimliğimize baktı. Teröristin bir kişi olduğu anlaşılınca operasyon bitti." diye konuştu.

İŞTE OPERASYON ANI

YOLCU BÖYLE ANLATTI