BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,04
ALTIN 2.504,82
HABER /  DÜNYA

Türk dönerci cinayeti çözülüyor

8 Türk ile bir Yunanlının 2000-2006 yılları arasında öldürüldüğü olayların sır perdesi aralandı.

Abone ol

Almanya'da 1998'den bu yana aranan ve bir polis memurunun da katil zanlısı olduğu belirtilen Neonaziler'in evinde aranan silah bulundu.

2000-2006 yılları arasında 8 Türk ve 1 Yunan'ı öldürenlerin izine ulaşıldı. Başsavcılık, Almanya'da dönerci cinayetleri olarak bilinen ve 8 Türk ile 1 Yunanlının öldürülmesinin arkasında, banka soyduktan sonra bir karavanın içinde cesetleri bulunan iki Neo-Nazi çıktı.

Eisenach'ta bir bankayı soyduktan sonra 4 Kasım 2011'de yanan bir karavanın içinde soyguna katıldıkları belirtilen Neonazi üyeleri Uwe B. ve Uwe M, bir süre önce bir karavanda ölü bulundu. Polis karavanda 2007 yılındaki polis cinayetinde kullanılan bir tabanca bulundu. Nazi üyelerinin yakın arkadaşları Beate Z.,  Zwickau kentinde kaldıkları evi ateşe vermesi ardından gözaltına alındı. Nazi'yle irtibatlı olduğu bilinen Beate Z. adlı kadının delilleri yok etmek için karavanı yakmaya çalıştığı açıklandı.


Cinayetlerle bağlantılı olduğu değerlendirilen ölü Neonazi üyeleri Uwe B. ve Uwe M.'nin, Thüringen eyaletindeki yasa dışı aşırı sağcı "Thüringer Heimatschutz" adlı örgütün üyeleri olduğu belirtildi. Bu örgütün başkanının ise aşırı sağcı gruplar içine sızmış olan Almanya'nın iç istihbarat örgütü Anayasayı Koruma Teşkilatı?nın ajanı olduğu iddia edildi.