BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,79
ALTIN 2.441,90
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır'da bombalı saldırı son dakika haberler

DİYARBAKIR Bağlar'dan gelen son dakika haberler Türkiye'yi sarstı. Diyarbakır saat 16.30 sıralarında polis minibüsüne bombalı saldırı düzenlendi. İşte Diyarbakır'daki saldırıdan son bilgiler...

Abone ol

PKK, Diyarbakır'da bomba yüklü araçla, zırhlı polis servis midibüsüne saldırdı. Saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti, aralarında 12 polis memurunun da bulunduğu 45 kişi yaralandı.

Yaralılar arasında bir bebeğin de bulunduğu belirtiliyor. Patlamanın şiddetiyle polis servis aracının yanı sıra çevredeki binalar ve araçlar hasar gördü. Patlamanın olduğu yerde çay bahçesi ve oyun parkının bulunması yaralı sayısını arttırdı. 

VALİLİK: ÖLEN 3 KİŞİ ARAÇTA BULUNAN ŞÜPHELİLER

Diyarbakır Valiliği, Bağlar ve Yenişehir ilçeleri arasında bulunan Batıkent Kavşağı’nda seyir halinde bulunun zırhlı polis midibüsüne bomba yüklü araçla yapılan terör saldırısına ilişkin yazılı açıklama yaptı. 

Diyarbakır Valiliği, PKK'lıların bomba yüklü araçla polis midibüsüne düzenlediği saldırıda ölen 3 kişinin, PKK terör örgütü soruşturmasında gözaltına alınan şüpheliler olduğunu açıkladı.

Yaralıların 16'sının hastanelerdeki tedavilerinin ardından taburcu edildiği belirtilen açıklamada, "Terör örgütü adına bir ilçede bulunan fabrikaya el koyma suçu nedeniyle gözaltına alınan bölücü terör örgütü mensubu şahısların doktor raporu almak için hastaneye götürülmeleri esnasında saat 16.30 dolaylarında Batıkent Kavşağı mevkiinde bomba yüklü araç patlatılmıştı. Olayda 12 polis, 33 sivil vatandaş olmak üzere toplam 45 kişi yaralanmıştı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 3 şahıs tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını kaybetmişti. Yapılan kimlik tespiti sonucunda yaşamını kaybeden şahısların doktor raporu almak için polis memurları tarafından hastaneye götürülen şüpheliler olduğu belirlenmiştir. Ayrıca olayda yaralanarak hastaneye kaldırılan 16 kişi tedavileri tamamlanarak saat 19.00 itibariyle taburcu edilmiştir" denildi.

Saldırının ardından polis ekipleri olay yerinde tedaylı inceleme yaparak, delil topladı. Kentte alınan geniş güvenlik önlemleri devam ederken, saldırganları yakalamak için polis ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

BAŞBAKAN'DAN ACİL TOPLANTI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 3 kişinin hayatını kaybettiği 45 kişinin yaralandığı Diyarbakır saldırısı ile ilgili acil bir toplantı düzenledi. Davutoğlu toplantıda İçişleri Bakanı Efkan Ala ve MİT müsteşarı Hakan Fidan ile görüştü.

İşte Diyarbakır'daki saldırıya ilişkin son bilgiler;

17.50ÖLÜ VE YARALI SAYISI BELLİ OLDU

Diyarbakır Bağlar'da meydana gelen terör saldırısında 3 kişi hayatını kaybetti. Anadolu Ajansı, yaralı sayısını 22 olarak duyurdu ancak bazı kaynaklardan gelen bilgilere göre yaralı sayısı 40'ın üzerinde.

17.32ARACIN İÇİNDE PKK'LILAR VARDI

Saldırının hedefi olan minibüsün içinde hastanede sağlık kontrolünden geçirilen 7 terör örgütü PKK üyesinin olduğu ortaya çıktı.

17.30YARALILARDAN DURUMU AĞIR OLANLAR VAR

Bombalı saldırıda 7 polisin ve bazı yaralıların durumunun ağır olduğu belirtildi.

17.11SERVİS DEĞİL GÖZALTI ARACI

Saldırıya uğrayan aracın ilk başta polis servis aracı olduğu söylenmişti. Ancak gelen son dakika haberler aracın polisin gözaltı aracı olduğu öğrenildi. Araçta gözaltına alınan 6 kişinin bulunduğu söyleniyor. Hastaneye kaldırılan ve bilinci kapalı olan 3 yaralının kimliği bilinmiyor. Gözaltında olanlar olabileceği gibi polisler de olabilir deniliyor.

17.08SALDIRIYA UĞRAYAN ARAÇ BU HALE GELDİ

Diyarbakır saldırısında patlama o kadar şiddetli oldu ki olay yerinde korkunç bir manzara bıraktı. Saldırıda yaralananlar Diyarbakır'daki hastanelere taşınıyor. 15 polisin yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı bildiriliyor.

17.00PATLAMA SIRASINDA OKUL DAĞILIYORDU

Patlamanın meydana geldiği yerde okullar ve askeri lojmanların bulunduğu belirtildi. AFAD ekiplerinin bölgede olduğu ve geniş güvenlik önlemlerinin alındığı bildirildi.

16.5515 YARALI VAR

 Saldırı polis ekibinin bulunduğu minibüse gerçekleştirildi. Gelen ilk bilgiler 15 yaralının olduğu yönünde. Yaralılar arasında sivillerinde olduğu bildiriliyor.

16.30BÜTÜN DİYARBAKIR'DAN DUYULDU

 Yapılan bombalı saldırı saat 16.30 sularında gerçekleşti. Meydana gelen patlama kentin büyük bir bölümünden duyuldu.

DİYARBAKIR'DAKİ SALDIRIDAN İLK GÖRÜNTÜLER: