BIST 9.717
DOLAR 32,47
EURO 34,92
ALTIN 2.436,02
HABER /  POLİTİKA

Başbakan kim olsun anketinde olay sonuç bakın kim önde!

AK Parti'nin yeni genel başkanı ve başbakanı kim olacak sorusu tartışılırken bir internet sitesinde açılan anket sosyal medyayı salladı.

Abone ol

AK Parti'de olağanüstü kongre kararı çıkması ve Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlık ile genel başkanlık koltuğunu bırakacağını açıklamasının ardından yeni genel başkan ve başbakan kim olacak sorusu gündemde.

AK Parti'de başbakanlık için Binali Yıldırım, Bekir Bozdağ, Numan Kurtulmuş, Berat Albayrak ve İsmet Yılmaz isimleri üzerinde duruluyor. Bu tartışmalar devam ederken "basbakankimolsun" isimli internet adresi üzerinden başbakanlık anketi yayınlandı.

Ankette, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'un isimleri yer alırken, Mehmet Ali Şahin'in de listede yer alması dikkat çekti. Son olarak gündeme gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın ismi ise internet sitesinde yer almadı. Siteye giren ziyaretçiler, adaylar için oylama da yapabiliyor. Saat 13.30 sularında yapılan oylamaların sonucuna göre 1. sırada yüzde 23 oy ile Bekir Bozdağ'ın ismi öne çıkıyor.

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, yeni genel başkan adayının gelecek hafta açıklanacağını belirtmişti.

Yayınlanan ankete göre oy oranları:

Binali Yıldırım: %15,56
Berat Albayrak: %22,74
Bekir Bozdağ: %23,84
Numan Kurtulmuş: %22,33
Mehmet Ali Şahin: %15,53