BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  MAGAZİN

Beren Saat'in babası icralık oldu!

Oyuncu Beren Saat’in babasının 72 bin 500 TL’lik borcu nedeniyle icralık olduğu iddia edildi.

Abone ol

Ünlü oyuncu Beren Saat'in babası Hüseyin Avni Saat, iddiaya göre Marmara Üniversitesi'nde de bir dönem görev yapan emekli öğretim görevlisi Güldali Aybas'tan 5 yıl önce inşaat şirketi kurmak için 72 bin 500 TL borç para aldı.

Aybas aylarca parasının peşinden koştu ama Saat borcunu bir türlü ödemedi. Bunun üzerine Aybas, aile dostu olan Hüseyin Avni Saat'ten parasını icra yoluyla almaya karar verdi. Ankara 3. İcra Dairesi yetkilileri Saat'in evine gitti. İcra ekipleri Saat'i evinde bulamadı.

"BİRİKTİRDİĞİM TÜM PARAYI ALDI GİTTİ"

Yıllardır Hüseyin Saat'i ve halasını tanıdığını ifade eden Güldali Aybas, "Halasıyla uzun yıllar dostluğumuz vardı. Samimi ilişkilerimiz vardı. Kendisini de yakından tanıyordum. Ömür boyu bir araya getirdiğim tüm birikimimi alıp gitti ve bir daha dönmedi. Defalarca kendisinden paramı istedim. Her defasında beni 'Tamam ödeyeceğim' diyerek oyaladı. Son görüşmemde ise iflas ettiğini ve parayı ödeyemeyeceğini söyledi. Ben de bunun üzerine alacaklarımı tahsil edebilmek için icraya verdim. Ankara 3. İcra Dairesi yetkilileri Saat'in evine gitti. Ancak evde sadece Suriyeli birkaç aile yaşıyormuş" dedi.

Aybas, "Gittiğimiz adreste Saat'in muhtarlıkta kaydı bile görünüyor. Üstelik orada yaşayan aileler öyle birini hiç tanımadıklarını söylediler. İcra memurları bu durumu tutanak altına aldı" diye konuştu.

AVUKATI: 'BORCU İSPAT EDEMEZ'

Öte yandan Saat'in avukatı Serhan Karanç, "O şahıs müvekkilimin ondan aldığı borcu ispat edemez. Müvekkilimin yeri ve adresi yıllardır aynı. Kimseyle icralık olmadı" ifadesini kullandı.