BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,71
ALTIN 2.381,49
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır'da açlık grevine izin verilmedi

Diyarbakır'da BDP'nin çağrısıyla cezaevlerindeki açlık grevlerini desteklemek için yapılması planlanan toplu eyleme izin verilmedi.

Abone ol

Cezaevlerinde yapılan ve 67. gününe giren açlık grevlerine destek olmak için Türkiye genelinde iki günlük açlık grevi eylem kararı alan BDP Diyarbakır’da geniş güvenlik önlemleriyle karşılaştı.

Diyarbakır Valiliği Cuma gecesi bütün açık alanlarda eylem ve gösteri yapılmasını yasakladı.

Sorularımızı yanıtlayan BDP Diyarbakır milletvekili Nursel Aydoğan “Diyarbakır şu an en az 10,000 çevik kuvvetle çevrili durumda” dedi.

“Binlerce kişinin katılımıyla iki günlük açlık grevi yapacaktık” diyen Aydoğan, alanların yasaklanması üzerine Diyarbakır il binasının önünde eylem yapmayı düşündüklerini ancak bu alanın da yasak olduğunun bildirildiğini söyledi.

Aydoğan ayrıca, “Bugün emniyet görevlileri dahil herkes Diyarbakır’da yaşanabileceklerden kaygılıydı, bu yüzden eylemi herkes olduğu yerde yapacak” dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç Cuma günü Bursa’da yerel bir televizyona yaptığı açıklamada, “Her an Türkiye'de açlık grevlerinin bittiğini, bitirildiğini duyabilecek bir noktadayız. Bu çok kesin bir bilgi olmamakla beraber, ben olayın gidişatına bakarak ve yaptığımız temasların olumlu sonuç vereceğini tahmin ederek bunu söylüyorum” demişti.

PKK ve PJAK’lı tutuklu ve hükümlüler, 1980 askeri darbesinin yıl dönümü olan 12 Eylül’den beri cezaevlerinde açık grevinde bulunuyor. Açlık grevleri bugün itibariyle 67. gününde.