BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,76
ALTIN 2.387,01
HABER /  GÜNCEL

Cüneyt Ünal Suriye günlerini anlattı

Suriye'de yaklaşık 3 aydır tutuklu bulunan gazeteci Cüneyt Ünal, bu ülkeye giden CHP heyetine teslim edildi.

Abone ol

Yaklaşık 3 ay önce kaçırılan Türk gazeteci nihayet serbest bırakıldı. Ünal'ın ilk sözleri ''Şuan milletvekillerimizin yanındayım. İyiyim ve çok mutluyum'' oldu.

Suriye hükümet yetkilileriyle görüşmeler yapan CHP heyeti saat 11.00 sıralarında tutuklu bulunan gazeteci Cüneyt Ünal'ı teslim aldı.

BASIN TOPLANTISINDA GÖZYAŞLARINI TUTAMADI. TIKLAYIN

Serbest bırakılan Ünal, Şam'da basın mensuplarına yaşadıklarını anlattı:

İLK GÜN TARTAKLANDIM

"Yakalandığım ilk gün tarkaklandım. Bu akşam ya da yarın Türkiye'ye dönmeyi umut ediyorum. Eşimi, kızımı ve ailemi çok özledim. Henüz daha eşimle görüşemedim.

YARALANAN KADUMİ'Yİ TAŞIMIŞcüneyt-ünal.jpg

87 gün boyunca Halep'te hapishanede tek başıma yaşadım. 3 gün önce Şam'a getirildim. 87 gün Halep'te tek başıma hücrede kaldım. Çok çatışmalıydı. Ortasında Başar Kadumi vuruldu bir apartmana taşıdım. Ona ilk müdahaleyi yaptım.

PATATES VE EKMEK YEDİM

Yardım çağırdım. Direnişçiler elimdeki kameraları aldı çünkü Suriye devlet askerlerinin görmelerini istemiyorlardı. Sonra oradaki halk darp ederek beni Suriye devlet yetkililerine teslim ettiler. 87 gün boyunca patates ve ekmek yedim.

Hala şoktayım. İnanamıyorum. Milletvekillerimizi karşımda görünceye kadar bilmiyordum. Kimse bir şey söylemedi.

VEKİLLERİ GÖRÜNCE AĞLADIM

Esad seni özgürlüğüne kavuşturdu, gidiyorsun" dediler. Vekilleri görünce ağladım. Hala da ağlayacak gibiyim."

PAZAR SABAHI GELİYORLAR

Suriye’de 3 aydır tutuklu bulunan gazeteci Cüneyt Ünal’ı teslim alan CHP’li heyetin yarın sabah Türkiye’ye giriş yapacağı öğrenildi. Diğer gazeteci Beşar Fehmi Kadumi için temaslar sürüyor.

CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, Mevlüt Dudu, Hasan Akgöl ile Ankara Milletvekili Levent Gök'ün de aralarında bulunduğu 9 kişilik heyetle, Cüneyt Ünal'ı teslim almak için Suriye'ye gitmişti. Karayoluyla Yayladağı Sınır Kapısı'ndan geçen CHP heyeti bu sabah Şam'ı ulaşmıştı.

KADUMİ BAŞKA YERDE TUTULUYOR

Bu arada tutuklu diğer gazeteci Filistinli Bashar Fehmi Kadumi'nin başka bir yerde tutulduğu, onun da kurtarılması için görüşmelerin sürdürüldüğü bildirildi.