BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Suriye'de tutuklanan Türk gazeteci Ünal serbest

Üç ay önce Suriye askerlerince gözaltına alınan El Hurra televizyonu kameramanı Cüneyt Ünal Cumhuriyet Halk Partisi milletvekillerinin girişimiyle serbest bırakıldı

Abone ol

Üç ay önce Suriye askerlerince gözaltına alınan El Hurra televizyonu kameramanı Cüneyt Ünal Cumhuriyet Halk Partisi milletvekillerinin girişimiyle serbest bırakıldı.

CHP heyetinin Şam'da teslim aldığı Ünal, önce Lazkiye'ye buradan da Türkiye'ye getirilecek.

'Üç ay boyunca patetes ve ekmek yedim'

Serbest bırakıldıktan sonra milletvekilleriyle basın toplantısı düzenleyen Ünal, Halep'teki bir hapishanede tek başına tutulduğunu ve 87 gün boyunca sadece patates ve ekmek yediğini söyledi.

Ünal, 20 Ağustos akşamı Filistin asıllı Ürdünlü muhabir Başar Fehmi Kaddumi ile gittikleri Halep'te çatışmaların arasında kaldıklarını söyledi. Kaddumi'nin ağır yaralandığını belirten Cüneyt Ünal, "Daha sonra Başar'ı hiç görmedim. Bana öldüğü söylendi" dedi.

Aralarında CHP Hatay milletvekili Refik Eryılmaz'ın da bulunduğu bir heyet önceki gün karayoluyla Perşembe günü Lazkiye'ye geçmişti.

Heyet CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun isteğiyle oluşturulmuştu.

Türkiye ve Suriye arasındaki diplomatik ilişkiler askıda.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Hüseyin Çelik, Cüneyt Ünal'ın CHP'li heyete teslim edilmesinin "manidar" olduğunu söyledi.

Hürriyet gazetesinin haberine göre Çelik, "CHP'nin Şam yönetimi ile ilişkisini herkes biliyor. Ünal'ın Türk makamlarına değil de, bir STK'ya değil de, CHP heyetine teslim edilmesi manidar. Bunun ne anlama geldiğini herkes biliyor. CHP'nin tutarsız politikalarını, bir yandan 'savaşa hayır' deyip diğer yandan Esad'a destek çıktıklarını, gösterilerde Esad posterleri taşıdıklarını herkes biliyor" dedi.