BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Diyanetten kurban fiyatlarına zam

Kurban Bayramı için hazırlıklar başladı. Diyanet vekalet yoluyla kesilecek kurban ücretlerine zam yaptı.

Abone ol

İNTERNETHABER
ANKARA- Ekonomik kriz Diyanet’i etkilemedi. Vekalet yoluyla kurban kesim ücretlerine 30 lira zam yapıldı. 2008 yılında 260 lira olan ücret 290 liraya çıkarıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığının Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğiyle organize ettiği ''vekalet yoluyla kurban kesimi kampanyası'' başladı. 27-30 Kasımda kutlanacak Kurban Bayramı için başlatılan kampanyada, kesilen kurbanların bir bölümü Türkiye'de bir bölümü de bedelleri gönderilerek din hizmetleri müşavirlik ve ataşelikleri nezaretinde Afrika, Balkanlar, Türk cumhuriyetlerinde ve topluluklarında kestirilecek.

Kurban etleri, yurt içindeki ihtiyaç sahibi yoksul ve muhtaç vatandaşlarla yurt dışındaki dindaş ve soydaşlara dağıtılacak. Ayrıca konserve kavurma yapılan kurban etleri de yurt içinde ve yurt dışında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

Kurban bedeli, tüm masraflar dahil 290 TL olarak belirlendi.

Vekalet yoluyla kurban kestirmek isteyen vatandaşlar, kurban bedellerini Vakıfbank, Halkbank, Ziraat Bankası, PTT şubeleri, Bank Asya ve Kuveyt Türk şubelerinde açılan Türkiye Diyanet Vakfı kurban hesabına en geç 26 Kasım Perşembe günü mesai bitimine kadar yatırabilecek.

Ayrıca kurban bedelleri ''www.diyanetvakfi.org.tr'' internet adresinden de kredi kartıyla ödenebilecek.