BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,92
ALTIN 2.441,97
HABER /  GÜNCEL

Diyanetten Filistin için kampanya

Diyanet İşleri Başkanlığı, İsrail'in Filistin'de yaptığı katliam sebebiyle mağdur olan insanlar için yardım kampanyası başlattı.

Abone ol

Diyanet İşleri Başkanlığı, İsrail'in Filistin'de yaptığı katliam sebebiyle mağdur olan insanlar için yardım kampanyası başlattı. Yarın Cuma Namazı'ndan sonra başlayacak kampanya, bir hafta sürecek.

Pazartesi gününden itibaren internet üzerinden de yardım yapılabilecek kampanyaya katılmak isteyen vatandaşlar, Vakıflar Bankası Ankara Meşrutiyet Şubesi 2035392, Ziraat Bankası Ankara Mithatpaşa Şubesi 7967366/5002 nolu hesaplara yardımda bulunabilecekler. Türkçe, İngilizce ve Arapça olarak hazırlanan yardım kampanyasına ilişkin bilgi notları basın mensuplarına dağıtıldı.

Yardım kampanyasına ilişkin basın toplantısı düzenleyen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, İsrail'in Filistin'de başlattığı katliamın savaş olmaktan çıktığını, kirli güç gösterisine dönüştüğünü vurguladı. Gazze'ye yapılan aralarında yaşlı, hasta, çocuk ve kadınların da bulunduğu yüzlerce insanın ölümüne, yaralanmasına, ev ve işyerlerinin yerle bir olmasına sebep olan bu çirkin saldırının hangi din ve inançtan olursa olsun sağduyu ve vicdan sahibi herkese insanlık adına ağır bir mahcubiyet yaşattığına dikkat çeken Bardakoğlu, bu olayların din ve medeniyet çatışması olarak sunulmasının ise bir tespit veya öngörü olarak değil barışı katleden gerçek failleri göz ardı ettirmeyi ve çatışmayı daha geniş bir zemine yaymayı hedef alan stratejik bir eylem planı olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Bu ve benzeri olayların bütün dinlerin gayrı ahlaki olarak kabul ettiği kirli bir güç gösterisi olduğuna dikkat çeken Bardakoğlu, Filistin'de yaşanan insanlık dramına seyirci kalmayıp sorumluları teşhis etmek, kınamak, hasta ve yaralılara yardım elini uzatmanın insani bir ödev olduğunu belirtti.

Bu olaylar karşısında herkesin bir sınav ile karşı karşıya olduğunu anlatan Bardakoğlu, "Bu tür olaylardan hepimizin ders ve sonuç çıkarması gerekiyor. İslam dünyasının da İslam alimlerinin de bu tür olaylardan çıkarması gereken dersler ve kendi sorumluluklarını hatırlama görevi vardır. Şiddet şiddeti, nefreti ve intikam duygularını beslemekten başka hiçbir işe yaramamaktadır. Her acı yeni acıyı doğurmaktadır, her gözyaşı yeni gözyaşlarına yol açmaktadır. Bu coğrafya insanı o olumsuz duygular içerisinde kin, nefret, öfke, intikam içerisinde sadece kendisine öfke değil bütün insanlığa öfke içerisinde yetişmektedir. Sadece yardım edebiliyor olmak ayrı bir mahcubiyet konusudur. Asıl yapılması gereken bu acı, elim tradejinin sona erdirilmesidir. Bu katliamın, masum insanların öldürülmesine yol açan saldırıların durmasıdır. Asıl olması gereken budur." dedi.

Bardakoğlu, vatandaşların kampanyaya gereken ilgiyi göstereceğini söyledi.