BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Çömezin adı caddeden kaldırıldı

Balıkesir'in Manyas Belediye Meclisi, bir süre önce oy birliğiyle aldığı kararla Turhan Çömez'in adını verdiği caddenin adını, yine değiştirdi.

Abone ol

Balıkesir'in Manyas Belediye Meclisi, bir süre önce oy birliğiyle aldığı kararla Turhan Çömez'in adını verdiği caddenin adını, adlığı yeni bir kararla kaldırdı. Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu'nun, Turhan Çömez adının verilmesine tepki gösteridği için bu kararın alındığını ileri sürüldü.

Ergenekon davası kapsamında aranan ve yurt dışında lisan kursuna gittiği belirtilen eski AKP milletvekili Turhan Çömez'in adı Manyas Belediye Meclisi'nde AKP'li 5, Anavatan Partili 3 ve CHP'li 1 olmak üzere 9 üyenin oybirilği ile TOKİ kontularının bulunduğ uyerdeki bir caddeye verildi. Manyas Belediye Başkanı Anavatanlı Necmi Çetin bu karar üzerine yaptığı açıklamada, “Ben ve belediye meclisi üyesi arkadaşlarımız, hizmet yapan kişileri unutmayız. Toplam 518 konuttan oluşan TOKİ evlerinin yapılmasında eski milletvekilimiz Turhan Çömez’in büyük yardımı ve katkısı oldu. Hizmete sokulan çim sahada yine o vardı. Bizim kendisini unutmamız olmaz” dedi.

Turhan Çömez'in adının Manyas'ta caddeye verilmesi başta AKP'liler olmak üzere bazı çevrelerin tepkisini çekti. Belediye Meclisi'nde AKP'le ve Anavatanlı 2 üye, Turhan Çömez caddesinin adının değiştirilmesi için önerge verdi. Caddenin adı 4 AKP'li, 3 Anavatanlı üyenin oyu ile ‘Kızık Caddesi’ olarak değiştirildi.

Manyas Belediye Başkanı Necmi Çetin, caddeye Turhan Çömez adını vermelerinden esonra başta Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu olmak üzere çeşitki yerlerden tepki gördüklerini, bu nedenle isim değişikliğine gittiklerini söylemekle yetindi.