BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.498,20
HABER /  DÜNYA

Kızılaydan Gazzeye yardım

Harebeye dönen Gazze'ye Türk halkının yardımları sürüyor. Bağışlar bugün yeni bir konvoyla yola çıkarıldı.

Abone ol Türkiye Kızılay Derneği, Gazze'ye 11 bin gıda kolisinden oluşan ilk yardım konvoyunun ardından, gıda, battaniye ve tıbbi malzemeden oluşan ikinci bir yardım konvoyu daha gönderdi.

Türkiye Kızılay Derneğinin yazılı açıklamasında, Gazze'de yaşanan çatışmaların ardından ilk planda 11 bin gıda kolisini taşıyan 10 TIR'lık konvoyun 5 afet uzmanı ile birlikte bölgeye hareket ettiği hatırlatıldı.

Açıklamada, gönderilen yardım malzemesinin acil olarak Gazze'ye ulaştırılarak ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığı kaydedilerek, 3 bin 300 gıda kolisi, 5 bin battaniye ve 1 ton ilaç taşıyan 5 TIR'lık ikinci bir konvoyun daha yola çıktığı bildirildi.

Bu malzemelerin Gazze'ye girebilmesi için İsrail'deki Türk Kızılayı ekibince girişimlerde bulunulduğu ifade edilen açıklamada, Mısır'da görev yapan 2 kurum uzmanının da, bölgeden satın aldıkları büyük miktarda ilaç ve tıbbi malzemeyi, bölgedeki zor şartlara rağmen Rafah Gümrük Kapısı'ndan Gazze'ye sokmayı başardıkları belirtildi.

Türkiye Kızılay Derneği Genel Başkanı Tekin Küçükali de, Türk ve dünya kamuoyuna bölgede yaşanan acılara duyarlı olma çağrısında bulunurken, ''Gazze Ağlamasın... Gazze Sınavı İnsanlık Sınavı'' sloganıyla başlatılan yardım kampanyasına halkın büyük ilgi gösterdiğini kaydetti.

Küçükali, Türk Kızılayına banka, SMS, internet ve 168 çağrı merkezi aracılığıyla gelen bağışlarda ciddi artış yaşandığını bildirdi.

Açıklamada, Türk Kızılay'ının bölgeye yönelik ilgi ve yardımlarının Türk halkından aldığı büyük destekle devam edeceği belirtildi.