BIST 8.997
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.281,90
HABER /  GÜNCEL

Asker mesajı eşden verdi

Asker 10. dalgada ayaktaydı. Dün akşam acil toplantı yapıldı. Askerin tavrını ise komutan eşleri ilginç bir ziyaretle ortaya koydu.

Abone ol

İNTERNETHABER

Ankara'da asker ayakta... Ergenekon'un son dalgasında eski MGK Genel Sekreteri Emekli Orgeneral Tuncer Kılınç'ın gözaltına alınması Genelkurmay'ı huzursuz etti. Paşalar dün akşam sürpriz bir toplantı yaptı. Askerin tepkisini ise komutan eşleri ortaya koydu.

Ergenekon soruşturması kapsamında bazı muvazzaf askerin ve emekli generallerin gözaltına alınmasından sonra, kuvvet komutanları Genelkurmay Karargáhı’nda toplandı. Komutanların eşleri de gözaltına alınan eski MGK genel sekreteri Tuncer Kılınç’ın eşine ’geçmiş olsun’a gitti.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un başkanlığındaki "Ergenekon gözaltıları" gündemli toplantıya Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık ve Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız katıldı. Ankara dışında olan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Muzaffer Metin Ataç da çağırıldı ve toplantıya katıldı.

GELİŞMELER DEĞERLENDİRİLDİ

Saat 15.30’da başlayan toplantıda Ergenekon soruşturması kapsamında bazı muvazzaf askerler ile emekli orgenerallerin dün evlerinde yapılan geniş kapsamlı aramadan sonra gözaltına alınmaları değerlendirildi. Askerler hakkında ortaya atılan iddialar görüşüldü. Yargıtay onursal başsavcısı Sabih Kanadoğlu’nun evindeki aramanın bittiği saat 18.00 sıralarında toplantı hálá sürüyordu.

GÜNEY KILIÇ'A EŞ DESTEĞİ

Genelkurmay’daki "acil" toplantı devam ettiği sırada, Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un eşi Sevil Başbuğ, saat 19.30 sıralarında kuvvet komutanlarının eşleriyle beraber emekli Orgeneral Tuncer Kılınç’ın lojmanına giderek eşi Güney Kılınç’a destek verdiler. Bu ziyarete Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltında bulunan ve tahliye talebi dün mahkeme tarafından reddedilen Hurşit Tolon’un eşi Ayla Tolon da katıldı. Hurşit Tolon’un lojmanda Tuncer Kılınç’ın alt komşusu olduğu öğrenildi. Lojmana telefon eden Hürriyet muhabiri de kuvvet komutanlarından birinin eşiyle konuştu. Hürriyet muhabiri ile komutan eşi arasındaki konuşma şöyle:

"BEN BİR KOMUTAN EŞİYİM"

-İyi akşamlar. Hanımefendi ile görüşebilir miyim?

-Ben hanımefendi değilim. Ben bir komutan eşiyim.

-Ben de onu soracaktım. Kuvvet komutanlarının eşleri hanımefendiye dayanışma için mi geldi?

-Evet geldik, buradayız.

Hanımefendi ile görüşebilir miyiz?

-Hayır kendisi şu anda müsait değil. Biz dayanışma için geldik.