BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,11
HABER /  GÜNCEL

Diyanet'ten Efkan Ala fetvası

Diyanet Alo Fetva Hattına göre İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın Hz. Muhammed'e (sav) ‘gurur’ isnadında bulunan açıklamaları bilinçliyse küfür, kasıtlı söylenmemişse cahilce bir konuşma.

Abone ol

İçiş­le­ri Ba­ka­nı Ef­kan Ala, geç­ti­ği­miz gün­ler­de İs­tan­bul Eyüp'te yap­tı­ğı ko­nuş­ma­da Hz. Mu­ham­me­d’­in (SAV) Mek­ke fet­he­dil­di­ğin­de şeh­re gi­rer­ken nef­si­ne pay çı­kar­dı­ğı­nı, bu yüz­den Al­lah ta­ra­fın­dan uya­rıl­dı­ğı­nı id­di­a et­miş­ti.

Zaman'ın haberine göre, mus­pet­ha­re­ket.com in­ter­net si­te­si, tep­ki do­ğu­ran bu açık­la­ma­yı Di­ya­net Alo Fet­va Hat­tı'na sor­du. Sitedeki ha­be­re gö­re Di­ya­net “Pey­gam­ber gu­ru­ra ka­pıl­dı, biz ka­pıl­ma­dı­k” ifa­de­si hak­kın­da şu fet­va­yı ver­di:

EFKAN ALA'NIN TEVBE ETMESİ GEREKİR

“Al­lah, O’­nun gu­ru­ru­nu ta ana­dan doğ­ma kır­mış, te­miz­le­miş. Pey­gam­ber­de böy­le bir gu­rur me­se­le­si yok­tu. Yan­lış, yan­lış; ka­sıt­lı söy­le­diy­se if­ti­ra­ya ka­dar gi­der. Ka­sıt­lı de­ğil de böy­le ava­mın ko­nuş­tu­ğu şek­liy­le ge­nel bir ko­nuş­ma yap­tı ise bil­me­den ca­hil­ce yap­mış­tır, Al­lah (cc) af­fet­sin de­riz. Tev­be et­me­si ge­re­kir. Piş­man ola­cak, bir da­ha yap­ma­ya­cak onu.”

ALLAH AFFETSİN DİYORUZ

“Ka­sıt­lı ise da­ha teh­li­ke­li, Pey­gam­be­r”e sen if­ti­ra edi­yor­sun. Pey­gam­ber­ler va­tan­da­şı­na di­ni teb­liğ eder­ken ne di­yor­lar­dı? 'Bu if­ti­ra­cı, ya­lan­cı' di­yor­lar­dı. Ve onun yü­zün­den top­lum­lar ce­za ye­miş­tir. Ya­nıl­tı­cı ve gü­nah bir şey­dir. Pey­gam­ber­le­r her tür­lü gu­rur­dan, ena­ni­yet­ten, ucu­bi­yet­ten, gü­nah­lar­dan ko­run­muş­tur. O’­nu, Allah ko­ru­yor. Onu söy­le­yen­ler kim­se, uma­rım yan­lış­lık­la söy­le­miş­tir, ha­ta­en söy­le­miş­tir. Al­lah af­fet­sin di­yo­ruz.”