BIST 9.684
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.500,44
HABER /  SEÇİM

Erdoğan HDP'nin kapatılmasını mı istedi?

Başbakan Erdoğan, isim vermeden HDP-BDP için "aslında bu ülkenin demokratik parlamenter sistemi içinde dahi yer almamalı" dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan isim vermeden BDP/HDP'ye yüklendi. Erdoğan'ın ağzından çıkan sözler, "Başbakan bu partilerin kapatılmasını mı istiyor" sorusuna neden oldu.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , Tekirdağ'daki konuşmasında yine CHP ve HDP'ye sert eleştiriler yöneltti. Ancak HDP'ye yönelik sözleri kafa karıştırdı.

SİLAHLAR OLMASA ALDIĞININ YARISINI ALAMAZ

Güneydoğu Anadolu bölgesinde iki partinin var olduğunun bilindiğini belirten Erdoğan, "Birinci parti biziz. Bir diğer parti de malum, silahların desteğinde hareket eden bir parti o. Söylememe gerek var mı? Silahlar olmasa aldığı oyların yarısını bile zor alır. Ne diyor? 'Biz Kürtlerin temsilcisiyiz'. Hadi canım sende. Benim Kürt kardeşlerime, vatandaşlarıma sen bugüne kadar ne verdin ya? Ne desteği verdin, ne yardımı verdin? Ama AK Parti onlara bugüne kadar görmedikleri destekleri verdi. Güneydoğu bizimle ayağa kalktı. Şu anda Güneydoğu'da neredeyse havaalanı olmayan ilimiz yok. Hakkari, şu anda bütün engellemelere rağmen o havaalanını da yapıyoruz" diye konuştu.

PARLAMENTER SİSTEM İÇİNDE YER ALMAMALI

Erdoğan, HDP'ye yönelik eleştirileri sırasında "Kongrelerinde Türk bayrağını asmayı kendileri için zillet kabul eden bu parti aslında bu ülkenin demokratik parlamenter sistemi içinde dahi yer alamaz, almamalı." dedi. Bu sözler, "Erdoğan HDP'nin kapatılmasını mı istiyor" sorusuna neden oldu.