BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.422,62
HABER /  DÜNYA

Diyanet İşleri Başkanı Görmez Hakkari’de

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Hakkari’ye geldi.<br/>Yüksekova ve Şemdinli ilçelerinde ziyaretlerde bulunarak açılışlara ka...

Abone ol

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Hakkari’ye geldi.
Yüksekova ve Şemdinli ilçelerinde ziyaretlerde bulunarak açılışlara katılan Diyanet İşleri Başkanı Görmez ve beraberindekiler, sabah saatlerinde kara yolu ile Hakkari’ye geldi. Şehirden 7 kilometre uzaklıkta bulunan Depin Polis Noktasında müftülük yetkilileri ve vatandaşlar tarafından karşılanan Görmez, ilk olarak Hakkari Valiliğine geçti. Valilik binası önünde Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu, Vali Yardımcısı M. Önder Bozkurt ve daire amirleri tarafından karşılanan Görmez, valilik şeref defterini imzalayarak Vali Alimoğlu’nun makamına geçti.
Vali Orhan Alimoğlu, Hakkari’nin ülkenin güzel yörelerinden biri olduğunu belirterek, “Hakkari güzel bir yer ama daha da güzelleşme hakkı var. Bunun için tüm kurum ve kuruluşlarımızın gayret göstermesi lazım. Burada özelikle de Diyanet İşleri Başkanlığına görevler düşüyor” dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Görmez ise, Yüksekova ve Şemdinli halkının misafirperverliklerini göstererek kendilerini en iyi şekilde karşıladığını belirtti. Görmez, “Şemdinli’de Seyyid Taha Hazretleri Türbesi ve yüksek tepelerde bulunan bir karakolu ziyaret ettik. Gönül ister ki bütün bu dağlar ve ovalarda hiçbir bekçi olmadan, hiçbir polis ve asker arkadaşımıza ihtiyaç duymadan barış ve huzur içerisinde hayat devam etsin. O günler de çok yakındır diye umut ediyorum çünkü zaten biz şuna inanırız; her mümin meleklerin koruması altındadır. Herkesin kalbinde yaratıcımızın sevgisi, onun rahmeti ve merhameti olursa, herhalde ne bekçiye ne de korucuya ihtiyaç olur” diye konuştu.
Görmez ve beraberindekiler daha sonra belediyeye geçti.
(İHA)