BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,68
ALTIN 2.400,46
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bozdağ MHP'nin erkekliğine laf attı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, çözüm sürecine karşı çıkan MHP'ye ağır eleştiriler yöneltti.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 1999 yılındaki ‘erkek-ürkek’ tartışmalarına atıfta bulunarak, “1999’da meydanlarda söyleyip de yaptığın bir şey yok. Ankara’da tam tersine yaptılar. Erkek-ürkek dediler. Erkeklikleri Meclis’in kapısında bitti” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Denizli’de AK Parti İl Başkanlığı Mayıs ayı İl Danışma Toplantısı’na katıldı. Yenişehir Mahallesi’ndeki Pekdemir Düğün Salonu’nda yapılan toplantıya Bozdağ’ın yanı sıra AK Parti Denizli milletvekilleri Mehmet Yüksel, Bilal Uçar ve Nihat Zeybekci, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki, Merkez İlçe Başkanı Birtan Şahan ile çok sayıda partili katıldı.

ERKEKLİKLERİ MECLİS KAPISINDA BİTTİ

Burada konuşan Bozdağ, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yüklendi. Devlet Bahçeli’nin iktidarda iken ülkeyi yangın yerine çevirdikten sonra seçime gittiğini belirten Bozdağ, “İktidara geldikleri zaman ne vaat ettilerse tam tersini yaptılar. 3 buçuk yıllık iktidarında taahhüt ettikleri tek bir şey yapmadılar. Ben buradan Devlet Bahçeli’ye sesleniyorum. 1999’da meydanlarda söyleyip de yaptığın bir şey yok. Ankara’da tam tersine yaptılar. Erkek ürkek dediler. Erkeklikleri Meclis’in kapısında bitti. Ecevit, Merve Kavakçı’ya TBMM’de bağırırken, kafasını kaldırıp göz ucuyla dahi bakmayanların erkekliği nasıl bir erkekliktir.

NE DEDİLERLE MİLLETE TERSİNİ YAPTILAR

28 Şubat’ın kararlarını uyguladılar. 12 yaşından küçüklerin Kur’an kursuna gitmeleri bunların iktidarı döneminde yasaklandı. 28 Şubat emretti yaptılar. Ne dedilerse millete hep tersini yaptılar. Bana MHP Genel Başkanı dahil millete şunu dedik ama şunu da yaptık diyemez. Buyursunlar söylesinler, biz de bilelim” dedi.

DERVİŞ'İN ÖNÜNDE ESAS DURUŞA GEÇTİLER
ktidarları döneminde Türkiye’nin itibarını yükselttiklerini söyleyen Bozdağ, “O dönemler, Türk milletinin itibarını yerle bir ettiler. IMF’nin yolladığı kişiyi bakan yaptılar ve milletin seçtiği bakanlar Kemal Derviş’in önünde esas duruşa geçtiler. Bu durumda haysiyet ve onurdan bahsedenler, haysiyet ve onuru bilmiyorlar. IMF’ye Türkiye’yi rehneden MHP, DSP’liler Türkiye’nin geleceğini de hapsettiler. Bunlar mı onurlu politika izlediler, yoksa IMF’ye borç para verecek olanlar mı” diye konuştu.