BIST 9.133
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.325,52
HABER /  DÜNYA

Gül ve Çiçek’ten Anneler Günü mesajı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek, ’Anneler Günü’ dolayısıyla mesaj yayımladı. <br/>Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, anneliğ...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek, ’Anneler Günü’ dolayısıyla mesaj yayımladı.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, anneliğin dünyada başka hiçbir şeyle kıyaslanmayacak yüce bir duygu olduğunu ifade eden Gül, annelerin, sınırsız sevginin, engin hoşgörünün, iyiliğin, şefkatin, merhametin en temiz ve masum duyguların sembolleri olduğunu kaydetti.
Toplumun temeli aile, ailenin temeli de anne olduğunu sözlerine ekleyen Gül, “Çocukların ilk öğretmeni annedir. Hayata dair her şey anneden öğrenilir. Toplum annelerin yetiştirdiği nesillerin omuzlarında yükselir. Güçlü ve parlak bir gelecek istiyorsak, annelerimize en iyi şartları sağlayabilmeli, onların çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirebilmeleri için tüm imkanları seferber etmeliyiz” dedi.
Dünyadaki bütün kötülükleri yenebilecek en etkili gücün sevgi olduğunu vurgulayan Gül, sevginin de anneyle başladığın altını çizdi.
Çocugun dünyaya geldiğinde anne sevgisiyle beslendiğini belirten Gül, mesajında şunları kaydetti:
“O sevgi çocukla büyür, tüm güzelliklerin harcı olur. Bizler sevgi ve hoşgörüyü tüm bireyler ve farklılıklar arasında tesis edebilirsek, şiddeti ve kötülükleri önleyebiliriz. Bir anne her şart altında çocuğunu nasıl büyütüp geleceğe hazırlıyorsa, çocuk da hayatının ilerleyen safhalarında annesine olan görevlerini eksiksiz yerine getirmeli, onu asla ihmal etmemelidir. Hepimizin annelerimize karşı büyük sorumluluklarımız var. Onların bizden tek beklentisi sevgi ve saygıyı hayatlarının sonuna kadar ihmal etmeden göstermeliyiz. İyi ve kötü günlerinde her zaman annelerimizin yanında olmalıyız. Varlığıyla bizlere güven ve güç veren annelerimizin gülen yüzleri, sevgi ve umut dolu kalpleri, onlara karşı sorumluluklarımızı yerine getirmenin huzurunu bizlere yaşatacaktır. Bugünü fırsat bilerek tüm şehit annelerine milletim adına bir kez minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Milletimiz şehitlerimizin yadigarı annelerimizi bağrına basmaktadır. Onlar hepimizin annesidir. Onlara her zaman destek çıkacak ve onları sevgiyle kucaklayacağız. Hayatın tüm güzelliklerine layık olan, baştacımız annelerimizin Anneler Günü’nü tebrik ediyor, tüm annelerimize sevgilerimi, saygılarımı ve selamlarımı iletiyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum.”

TBMM BAŞKANI ÇİÇEK
Meclis Başkanı Çiçek, anneleri anmak ve onurlandırmak amacıyla tüm dünyada kutlanan Anneler Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı. Çiçek, mesajında, "Bizleri dünyaya getiren, büyüten emek ve sevgisini esirgemeyen annelerimize minnet ve şükran borçluyuz. Annelerimiz sevginin ve şefkatin timsalleridirler. Bizlere insanı sevmeyi, ona saygı göstermeyi, iyiliği, yardımseverliği ve birçok insani meziyeti öğretmişlerdir. Annelerimizi incitmemek ve evlatlık görevlerimizi yapabilmek temel amacımızdır" ifadelerini kullandı.
Türk milletinin cenneti annelerin ayakları altında gören bir kültürün mensupları olduğunu belirten Çiçek, şunları kaydetti:
"Kültürümüz bize daima annelerin ve babaların kıymetli olduğunu anlatmıştır. Annelerimizin mutlu olması, incinmemesi ve gözlerinin yaşlı olmaması en temel arzumuzdur. Onların ihmal edilmesi, unutulması, köşelerinde yalnız ve bir başlarına bırakılmaları kabul edemeyeceğimiz bir durumdur. Maalesef günümüzde insanların birbirinden uzak yaşamalarından dolayı anne ve babalar ihmal edilmekte, onlara karşı sevgi ve saygımız tam gösterilememektedir. Bu durum ise onları üzmekte, yüreklerini sızlatmaktadır. Sadece Anneler Günü’nde değil, yılın her günü annelerimizi hatırlamamız gerektiğini düşünüyorum. Aile kültürümüz ve geleneklerimiz içinde büyüklerimizin büyük saygınlığı ve değeri bulunmaktadır. Bu geleneklerin bozulmadan devamım ve gelecek kuşaklara aktarılmasını temenni ediyorum. Anneler Günü’nün annelerimizi hatırlamamıza, onlara sevgimizi ve saygımızı göstermemize vesile olmasını diliyorum. Ülkemizde birlik ve beraberlik içerisinde, terör, kin ve düşmanlık olmadan, sevgi ve saygıyla yaşamak en temel arzumuzdur. Anneler Günü’nün birlik ve beraberliğimize, huzur ve kardeşliğimize katkı sağlamasını temenni ediyorum. Tüm annelerin Anneler Günü’nü kutluyor, başta şehit anneleri olmak üzere bütün annelerimize saygılarımı sunuyorum."
(İHA)