BIST 9.751
DOLAR 32,52
EURO 34,80
ALTIN 2.420,82
HABER /  DÜNYA

Pakistan’da seçim günü bombalı saldırı: 11 ölü

Pakistan halkı tarihi genel seçimler için sandık başına giderken, ülkenin en büyük şehirlerinden Karaçi’de gerçekleştirilen bombalı saldırıd...

Abone ol

Pakistan halkı tarihi genel seçimler için sandık başına giderken, ülkenin en büyük şehirlerinden Karaçi’de gerçekleştirilen bombalı saldırıda 11 kişi hayatını kaybetti, 36 kişi de yaralandı. Saldırıyı Taliban üstlendi.
Pakistan halkı tarihi genel seçimler için sandık başına giderken, Taliban, etnik Peştunlar’ın desteklediği Ulusal Halk Partisi (ANP) Sind bölgesi meclis adayı Emanullah Mehsud’u hedef alan bir saldırı gerçekleştirdi.
Karaçi Emniyet Teşkilatı’ndan Mazhar Nevaz yaptığı açıklamada, Mehsud’un saldırıdan yara almadan kurtulduğunu bildirdi.
Görgü tanığı ve olayda hafif yaralanan Muhammed Yusuf ise, "ANP adayı olan kardeşimle yürüyorduk, birden şiddetli bir patlama oldu. Patlamanın ardından, hemen patlamanın olduğu noktaya gittik. Olay yerinde çok kötü bir sahne vardı, bacaklarını, kollarını kaybetmiş insanlar yerlerde yatıyordu" diye konuştu.

SALDIRIYI TALİBAN ÜSTLENDİ
Bu arada Taliban sözcülerinden İhsanullah İhsan, saldırının sorumluluğunu üstlendi. İhsan, "Gururla bu saldırının sorumluluğunu üstleniyoruz. Bu saldırıyı biz gerçekleştirdik, daha fazlasını da gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.
Taliban, seçimlere giden süreci kana bulamak için Nisan ayından bu yana gerçekleştirdiği saldırılarda en az 130 kişi hayatını kaybetmişti.
Pakistan’da tarihi seçimlerin olaysız geçmesi için ülke genelinde 600 bin polis ve güvenlik görevlisinin oy kullanma merkezleri çevresinde konuşlandırıldığı belirtildi.
(İHA)