BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,81
ALTIN 2.514,85
HABER /  MEDYA

Diriliş Ertuğrul dizisi son bölüm!

Diriliş Ertuğrul son bölümüyle yine sevenlerini ekranlara kilitledi. Ertuğrul'da bu hafta Dodurga Obası'nda başlayan huzursuzluk Alpler'e kadar sirayet edecektir. Bu arada Tuğtekin, Ertuğrul'un Alpler'i için sürgün kararı alır.

Abone ol

Diriliş Ertuğrul'da Kayılar bir kez daha büyük bir imtihanla karşı karşıyadır. Ertuğrul, Moğallar'ın elinden kurtulmayı başarırken Alpler, kurulan tuzaktan kurtulmayı başarır. Bu arada Ertuğrul'un Alpler'i Tuğtekin'in kararıyla Oba'dan sürgün edilecektir. Sürgündeki Alpler ise hiç beklemedikleri bir sürprizle karşılaşır.

Diriliş Ertuğrul'da bu hafta yine heyecan fırtınası yaşandı. Ertuğrul, büyük işkenceler gördüğü Moğallar elinden kaçmayı başarır; ancak büyük yara alır. 

Ormanda yaşayan Geyikli, Ertuğrul'u Noyan'ın elinden kurtarmayı başarır. Geyikli'nin tedavisiyle Ertuğrul kendine gelmeyi başarır. Geyikli, Noyan'ın Anadolu'ya Ertuğrul için geldiğini söyler ve dikkatli olmasını ister.

OBA'DA BÜYÜK HUZURSUZLUK

Bu arada Dodurga Obası'nda ise Kayılar'ı kendilerine sorun olarak görenler husuzsuzluk çıkarmaktadır. Korkud Bey, Hayme Ana'dan obadaki çatışmaların sona ermesi için her iki oba arasında kız alıp vermelerin olmasını böylelikle sorunların çözülebileceğini söyler.

Aytolun ise içten içe yeni hesaplar peşindedir. Tuğtekin'in Gökçe ile evlenmesini isteyen Aytolun, Gökçe ile ilgili Kayılar'dan bilgi almaya çalışır. Halime ise Ertuğrul'un acısıyla yatağa düşer.

HAYME ANA ATEŞ PÜSKÜRÜR

Ertuğrul'un Alpler'inin sürgüne gönderilmesini duyan Hayme Ana ise hem Tuğtekin'e hem de Gündoğdu'ya tepki gösterir. Korkud Bey, alınan kararın doğru olduğunu söyleyerek Tuğtekin'e destek çıkar.

ALPLER'E ERTUĞRUL SÜRPRİZİ

Oba'dan sürgün edilen Turgut Alp, Doğan Bey ve Hamza hiç beklemedikleri bir sürprizle karşılaşacaklardır. Geyikli, üç Alp'i Ertuğrul'un yanına götürür.

Diriliş Ertuğrul dizisindeki yeni oyuncular ve rolleri:

Artuk Bey (Ayberk Pekcan): Korkut Bey’in en ahlâklı ve faziletli yöneticilerinden biridir. Moğol tehlikesinin farkındadır. Kayı Obası ile birlikte safları sıklaştırmanın gerektiğine inanmaktadır.

Korkut Bey (Hüseyin Özay): Güngörmüş bir Türkmen Beyi’dir. Oğuz Boyları’nın bir olup Moğollar’a karşı mücadele etmesini istemektedir. Biricik oğlu Tuğtekin’i bu arzuya göre yetiştirmiştir. Aynı zamanda eşini ve diğer çocuklarını öldüren Moğollar’dan intikam almayı arzulamaktadır.

Aytolun (Evrim Solmaz): Korkut Bey’in ikinci eşidir. Hırsını ve dişiliğini kullanarak Korkut Bey’in ölen ilk eşini unutmasını arzulamaktadır. Dodurga ve Kayı Obası’nın kaderini etkileyecek müdahalelerde bulunmayı tasarlamaktadır.

Tuğtekin (Uğur Güneş): Dodurga Obası’nın Bey’i Korkut’un oğlu, Hayme Ana’nın yeğeni, Ertuğrul ve Gündoğdu Bey’in dayıoğludur. Hırslı ve iyi bir savaşçıdır. Kendisini kurulması muhtemel bir devletin en büyük yönetici adayı olarak görmektedir.