BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.434,25
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu'ndan canlı yayında IŞID gafı

Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan canlı yayında IŞID gafı. Davutoğlu, IŞİD ile aralarındaki İslam anlayışının farkını anlatmak isterken bakın ne dedi?

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Show TV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Davutoğlu, programda IŞİD ile kendi islam anlayışlarının zıt olduğunu söylemek isterken gaf yaparak "Onların kafasındaki İslam ile bizim savunduğumuz İslam arasında 180 değil 360 derece fark var." dedi.

"180 DEĞİL 360 DERECE FARK VAR"

Başbakan Davutoğlu, IŞİD, PKK ve DHKP-C'nin Türkiye ile bir hesabı olduğunu söyleyerek, "PKK çözüm sürecini bitirecek şekilde polisimizi şehit ettiğinde bir amacı vardı. Buna karşı başarılı operasyonlar yapıldı. Şimdi tekrar kendini mağdur duruma düşürmek için böyle şeyler deneyebilir. DEAŞ ciddi darbeler yedi Türkiye'den. Suruç'tan sonra DEAŞ'ın en önemli mevzilerini yerle bir ettik. Koalisyona da katıldık. Hemen o hafta içinde Türkiye koalisyon uçakları ile birlikte en önemli DEAŞ mevzilerini vurdu. Bu soruşturmadan bir netice çıkarsa daha şiddetli şekilde DEAŞ'a müdahalede bulunacağız. DEAŞ'ın en büyük hesabı şu. Onların kafasındaki İslam ile bizim savunduğumuz İslam arasında 180 derece değil 360 derece fark var. Birisi dışlayıcı, birisi müsamahakar ve demokrasi ile İslam'ı tanımlayan örnek. Bazı yayın organları var DEAŞ'ın. Bunların en fazla saldırdığı kişiler Cumhurbaşkanımız, ben ve AK Parti. Biz gerçek İslam'ı temsil ediyoruz."