BIST 10.056
DOLAR 32,22
EURO 34,79
ALTIN 2.428,84
HABER /  GÜNCEL

Diploma yırtarak tepkilerini dile getirdiler!

Çetin Soysal'ın misafi olan atanamayan öğretmenler meclise giremeyince bakın tepkisini nasıl dile getirdi?

Abone ol

CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal'ın misafiri olan atanamayan öğretmenler, ziyaretçi yasağı nedeniyle Meclis'e giremeyince Meclis Dikmen Kapısı'nda diplomalarının fotokopilerini yırttı.

CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal'ın, atanamayan öğretmenleri CHP grup toplantı salonunda bugün kabul edeceği bir gün önce basına duyuruldu. Ancak atanamayan öğretmenler ziyaretçi yasağı nedeniyle Meclis'e giremedi. Çetin Soysal da, atanamayan öğretmenler ile Meclis'in Dikmen Kapısı'nda basın toplantısı düzenledi.

-SOYSAL, KINADI-

Atanamayan öğretmenlerin Meclis'e alınmamasını kınadığını belirten Soysal, şöyle dedi:

"Bu arkadaşlarımız bugün Meclis'e alınmadılar. Bu arkadaşlarımız ancak Meclis'in kapısına gelebildiler, bunu da esefle kınıyorum. Meclis'e giriş yasağını da bugün koydular, dün böyle bir karar alınmış. Meclis Başkanı'nın böyle bir engellemesi ile karşı karşıya kaldık. Bu arkadaşlarımız sorunlarını nereye anlatacak. Sorunların çözümünü TBMM'de bulmak zorundayız. Bu diplomaları niçin aldılar?"

Ziyaretçi yasağı konusunda kendilerine bir tebliğ gelmediğine dikkat çeken Soysal, "Ayın 18'ine kadar Torba Yasa görüşüldüğü için alınmayacak ve milletvekilleri olarak bize tebliğ edilmedi bu." dedi.

-"SESİMİZİN DUYULMASI İÇİN KAÇ ARKADAŞIMIZIN İNTİHAR ETMESİ GEREKİYOR"-

Atanamayan öğretmenler adına konuşan Kaysel Ergül, şubat ayında 30 bin ek kadrolu öğretmen ataması yapılmasını istediklerini ifade ederek, şöyle dedi:

"Hiçbir partiye mensup değiliz. Şimdiye kadar 21 arkadaşımız intihar etti. Son bir ay içinde kopya olayları nedeniyle 3 arkadaşımız intihar etti. Daha kaç arkadaşımızın intihar etmesi gerekiyor ki milletvekillerinin bizim sesimizi duyması lazım? Bizim talebimiz şudur; Şubat ayında 30 bin ek kadrolu öğretmen ataması yapılmasıdır. Geride bekleyen 300 bin arkadaşımız var. Buna yönelik de tedbirlerin alınması gerekir."

-DİPLOMALARINI YIRTTILAR-

Atanamayan öğretmenler daha sonra diplomalarının fotokopilerini yırtarak, "Şubatta 30 bin ek kadro" diye bağırdı.