BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

İşte AK Parti adayı olacak ülkücüler

Anayasa'ya evet diyen ülkücülerin simge isimleri AK Parti'den aday gösterilecek.

Abone ol

Genel seçimlerde MHP'nin de oylarına talip olmaya hazırlanan AK Parti ülkücü kökenli adaylar göstermeye hazırlanıyor. Kulislerde Ramiz Ongun'un yanı sıra pek çok isim konuşuluyor.

Referandum sürecinde MHP üst yönetimi tarafından hakarete varan ağır sözlerle eleştirmelerine rağmen partiden kopmayan ülkücüler, Ramiz Ongun'un ihracıyla yol ayrımına geldi. 12 Eylül 1980 askerî darbesinden sonra açılan "Ülkücüler" davasında yargılanan birçok ismin, bu yılki genel seçimde AK Parti'den milletvekili adayı gösterileceği konuşuluyor.

Ongun'da 12 Eylül 2010'daki anayasa değişikliği referandumunda "evet" oyu kullanacağını açıkladığı için partinin disiplin kuruluna sevk edilmişti. İhraç kararı, onun gibi "evet" taraftarı ülkücüleri küstürdü. AK Parti'den milletvekili adayı gösterilmesi beklenen isimlerin başında Ramiz Ongun geliyor. Ongun'un teklifi kabul etmesi halinde kendisiyle birlikte hareket eden çok sayıda kişinin de seçimde AK Parti'ye destek vereceği belirtiliyor.

KİMLERİN ADI GEÇİYOR?


Referandumda "evet" için çalışan ülkücülerden Prof. Dr. Vedat Bilgin, Doç. Dr. Ömer Özkan, Yrd. Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Av. İrfan Sönmez, Av. Mustafa Kalınoğlu, Muammer Cındıllı, Ahmet Ulu ve Nevzat Yanmaz'ın da AK Parti listelerinden aday gösterilmesi bekleniyor. Ülkücüler davasında yargılanan bu isimlerden Av. Sönmez'in Elazığ'dan, Cındıllı'nın Erzurum'dan, Ulu'nun Balıkesir'den, Yanmaz'ın da Sivas'tan aday gösterileceği konuşuluyor. İsmi AK Parti'yle anılanlardan Prof. Dr. Bilgin, bir dönem MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin başdanışmanlığını da yapmıştı.