BIST 10.173
DOLAR 32,26
EURO 34,94
ALTIN 2.439,41
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Hüseyin Çelik CHP'den özür diledi!

Kılıçdaroğlu'nun iddialarına cevap veren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, CHP'nin kelime oyunları yaptığını kaydetti.

Abone ol

İNTERNETHABER / CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın kişisel masraflarını AK Parti kasasından ödediğini iddia edince, Kılıçdaroğlu'na jet yanıt AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'ten geldi. Çelik iddiaların 'külliyen yalan' olduğunu belirterek CHP'nin kelime oyunları yaptığını kaydetti.

Çelik, AK Parti hükümetinin yaptığı yatırımları eleştiren Kılıçdaroğlu'ndan şu sözlerle özür diledi: "Yaptığımız yatırımlarla beraber verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı CHP'den özür diliyoruz!"

Çelik ayrıca, Kılıçdaroğlu'nun AK Parti'ye yönelik yaptığı, "Aldatanlar ve Kandıranlar Partisi" yakıştırmasına da aynı üslupla yanıt verdi; "CHP'de o zaman Cehalet ve Hile Partisi"...

SSK'nın AK Parti döneminde daha çok zarar ettiği iddialarına da yanıt veren Çelik, Daha önce SSK'nın müstakil olduğunu yeni kurulan SGK ile harcamaların arttığını savundu. Çelik, 'Çamur atarsanız bumerang etkisi yaparak yüzünüze sıçrar'' dedi.

Hüseyin Çelik, laiklik ve cumhuriyet siyaset üzerinden siyaset yapmakla suçladığı MHP lideri Devlet Bahçeli'ye de yüklendi.


İşte Çelik'in açıklamaları;

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, "Biz de hiçbir zaman parti yöneticilerinin parfümleri, kişisel bakım ürünleri partinin hesabından ödenmez. Başbakan’a soruyorum. Senin şu parfüm merakın nereden geliyor. Senin şu kişisel bakım ürünlerin nedir, çık anlat bakalım? Sen bunları niye AKP’ye fatura ediyorsun?" şeklindeki iddialarına yanıt verdi. Çelik, "Parfüm sadece parfüm anlamında kullanılmaz. Aklınıza gelecek bütün kozmetik ürünleri parfümeri olarak kullanılır. Bizim makyözümüz var. Aklınıza gelecek bütün makyaj malzemelerinin harcamaların toplamı 5 yılda 2 bin 7 yüz 68 lira. Sayın Kılıçdaroğlu sanki sabah akşam Sayın Başbakan ya da partililer özel bakımını partiye yaptırıyormuş gibi bunu grup toplantısında anlatacaksın. Bunu tek kelimeyle ayıplıyorum" dedi.

Çelik, AKP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, partisinin grup toplantısında gündeme getirdiği iddialarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Çelik, sözlerine Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Karadeniz gezisi sırasında Hükümete yönelik "yatırım yapılmadı" eleştirilerini değerlendirerek başladı.

Çelik, "AK Parti iktidara geldiği zaman Türkiye’de 25 aktif havaalanı olduğunu belirterek, "Şu anda 46 havaalanı aktif durumda. Türk Hava Yolları Avrupa’nın 9’uncu büyük hava yolları şirketiydi. Şu anda Türk Hava Yolları Avrupa’nın, 4’üncü hava yolları şirketi. 60 direk uçuş yapılıyordu. Şimdi; 130 noktaya direk uçuş yapıyor. Türkiye’de havaalanı olmayan bir il bırakmayacağız. Sivil havacılık konusunda eğer CHP, AK Parti’ye dil uzatırsa çok büyük haksızlık yapmış olur" dedi.

Kılıçdaroğlu’nun, "Karadeniz’de liman yok" eleştirilerine Çelik, "Liman yokmuş. Bizim Hükümetimiz Giresun’a liman yaptı. Rize ve Samsun limanımız var. Ordu için 100 trilyonluk bir liman yapılması için proje çalışması yapılıyor. Bu da Hükümetin programında. Kılıçdaroğlu boşuna kendisini üzmesin. Sadece Karadeniz sahilinde tersane maliyeti yaklaşık 125 trilyon civarında" sözleriyle yanıt verdi.

Çelik, Kılıçdaroğlu’nun parti harcamaları ile ilgili, "Harcamalara uygun olmayan rakamlar var" şeklindeki iddialarına da şu yanıtı verdi:

"AK Parti harcamalarında uygun görülmeyen harcama nedir? Bizim her şeyimiz şeffaftır, bütün gelir ve giderlerimiz internet ortamında yayınlanır. Siyasi Partilerle ilgili Anayasa Mahkemesi inceleme yapar. Örneğin bir genel başkan yardımcısı diyelim ki bir uçak bileti aldı. Bunu da parti adına değil, şahsı adına kesilmişse Anayasa Mahkemesi bunu, ‘Niye parti adına değil’ diye ?uygun görmeyebilir. Anayasa Mahkemesi’nin partimiz için uygun görmediği harcama 63 bin. CHP’nin uygun görülmeyen harcamaları ne; garsona bahşiş verilmiş ve onu harcama olarak göstermişler. Aynı harcamayı birkaç kez fatura etmişler. Evrak sahteciliği yapmışlar. AK Parti’nin 63 bine karşı CHP’nin uygun görülmeyen hesabı, 1 milyon 35 bin. Eski ifadeyle bir trilyon?"

PARFÜM POLEMİĞİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, "Biz de hiçbir zaman parti yöneticilerinin parfümleri, kişisel bakım ürünleri partinin hesabından ödenmez. Başbakan’a soruyorum. Senin şu parfüm merakın nereden geliyor. Senin şu kişisel bakım ürünlerin nedir, çık anlat bakalım? Sen bunları niye AKP’ye fatura ediyorsun?" şeklindeki iddialarına tepki gösterdi.

Çelik, parti genel merkez binalarında makyöz ve berber olduğunu hatırlatarak, "Parfüm sadece parfüm anlamında kullanılmaz. Aklınıza gelecek bütün kozmetik ürünleri parfümeri olarak kullanılır. Bizim makyözümüz var. Aklınıza gelecek bütün makyaj malzemelerinin harcamaların toplamı 5 yılda 2 bin 7 yüz 68 lira. Sayın Kılıçdaroğlu sanki sabah akşam Sayın Başbakan ya da partililer özel bakımını partiye yaptırıyormuş gibi bunu grup toplantısında anlatacaksın. Bunu tek kelimeyle ayıplıyorum" dedi.

RAHATSIZLIKTAN DOLAYI ÖZÜR DİLERİM

Çelik, CHP’nin Hükümetin yatırımlarında rahatsız olduğunu öne sürerek, CHP’ye büyük bir özür borcu olduğunu söyledi.

Çelik, "Benim AK Parti Sözcüsü olarak CHP’ye bir özür borcum var. Hem de çok özür dileyeceğim. CHP’li değerli dostlarımızdan. Yaptığımız hizmetlerden, yatırımlardan verdiğimiz rahatsızlık nedeniyle, özür dileriz. Hani belediyeler yatırım yaptığı zaman ‘halkımıza verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz’ diyorlar. Şimdi bu yüzden CHP’lilerden özür diliyorum" diye konuştu.

Çelik , kelimelerle oynayarak siyaset yapılmayacağını vurgulayarak şöyle dedi:

"Yargı ile ilgili kıyametler koparıyorlar. Çünkü; CHP yargıyı kendi arka bahçesi olarak görüyor. Yargı milletin yargısıdır sizin ön bahçeniz, birilerinin arka bahçesi olmasın, halkın adalet bahçesi olsun.Atatürk adına nutuk ilan ediyorlar. Ben Atatürk’ün böyle bir nutkunu bilmiyorum.Bunun adı anarşidir. Atatürk’ün arkasına geçerek siyaset yapmayın.Atatürk’ü seçime sokar ve kaybettirirler. Atatürk hayatta olsaydı sizi hepinizi kovardı. Birine çamur atarken birkaç kere düşünmek lazım. Bir gün o çamur size sıçrar. CHP’nin yalanlarını suratlarına çarpmaya devam edeceğiz."

ROJ TV NOBEL'E ADAY

Çelik, konuşmasının sonunda, "ROJ TV Nobel'e aday gösterildi? Ne diyorsunuz?" sorusunu ise şöyle yanıtladı;

"Bir insanın Nobel ödüllü bir yazar olması yaptıklarının ve söylediklerinin doğru olduğu anlamına gelmez. Nobel ödüllü olsa da saçmalamıştır. Mesele bundan ibarettir. Biz bütün saçmalıklara inanmak ve prim vermek zorunda değiliz"