BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Devlet Diyarbakıra el uzattı

Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, şehirde evi onarılmayan hiçbir yoksul bırakmayacaklarını söyledi.

Abone ol Valilikçe hazırlanan, Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü'nce onaylanan "Ev Onarım Projesi" kapsamında evi onarılan yoksulları ziyaret eden Mutlu, "Mümkün olduğunca bütün yoksulların evini onaracağız. Arkadaşlarımız geceli gündüzlü çalışıyor. Yeniden tespit çalışması başlattık." dedi.

Vali Mutlu, Şehitlik semti Benusen Mahallesi'nde evlerinde onarım çalışması devam eden vatandaşlarca alkışlarla karşılandı.

Mutlu, bulunduğu sokağa akın eden vatandaşların dertlerini tek tek dinledikten sonra, yanındaki yardımcılarına sorunların çözümü için talimat verdi.

Kolları ve bacaklarından engelli olduğu için çalışamayan 4 çocuk babası Abdulveli Gümbatı'nın onarılan evinde inceleme yapan Mutlu, basın mensuplarına, "Arkadaşlar işte görüyorsunuz vatandaşlarımız bundan sonra daha rahat, temiz ve güzel ortamda yaşayacak. Evlerin önceki durumunu tahmin ediyorsunuzdur. Onarım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor." diye konuştu.

Abdulveli Gülbatı ile eşi, yardımlarından dolayı Vali Mutlu'ya çok teşekkür etti.

Mutlu ise, "Bu imkanı, bu çalışmayı devletimiz yapıyor. Yapmaya da devam edecek. Huzur için de yaşayın." diye cevap verdi.