BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

DTP, Erdoğandan özür bekliyor

DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Erdoğan'ın şiddet içerikli sözlerinden dolayı özür beklediklerini söyledi.

Abone ol DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, AK Parti Yozgat Milletvekili Abdülkadir Akgül'ün "vururuz" yönündeki sözlerini hatırlarak, "Sayın Başbakan özür dilemeli, yoksa vekili böyle konuşur" dedi.

Kaplan, DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal'la birlikte Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin, AK Partili Akgül'ün dün Meclis Plan ve Bütçe komisyonundaki sözleriyle ilgili soruları cevapladı.

Kaplan, komisyonda dün Adalet Bakanlığı bütçesi görüşülürken, Adalet Bakanı'na "polisin dur ihtarına uymadığı gerekçesiyle, çok sayıda vatandaşın yaşamını yitirdiği ve masum insanların öldüğü'nü ve bu yasanın artık dur-vur yasasına dönüştüğünü söylediğini belirterek, konuşmasına şöyle devam etti: "Örnek olarak sağır bir yurttaşımıza 'polis dur' diyecek ve o vatandaşımız duymayacak, polis vuracak mı?' diye sordum. Tam bu soru akabinde iktidar partili milletvekili Başbakan'ın pompalı örneğinde olduğu gibi söylediklerini kendisi de tekrarladı. İktidar partili milletvekili 'vururuz' diyor. Böyle bir hukuksuzluğa asla izin vermeyeceğiz. 72 milyon insanımız barış, güven, hukuk devleti içinde yaşama hakkına sahiptir. Suç işleyenlerin bile, yakalanıp yargı önünde cezalandırılması gerekir. Bunun dışında bir yola tevessül Yugoslavya'daki dönemleri hatırlatır. Bu konuda öncelikle Başbakan'ın yanlış anlaşıldığını söylemesi ve özür dilemesi gerekiyor. Söylemediği takdirde Başbakan'ın vekili de böyle konuşur. Bu çok vahim bir durumdur. Bunun acilen düzeltilmesi gerekir."