BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Sarıyerde digital eğitim

Sarıyer Uskumruköy'deki Ali Akkanat Lisesi'nde, Sarıyer Belediyesi’nin desteğiyle teknolojik sınıf hizmete girdi.

Abone ol

Sarıyer Uskumruköy'deki Ali Akkanat Lisesi'nde, Sarıyer Belediyesi’nin desteği, Zekeriyaköy Rotary Kulübü ve Sarıyer Yerel Gündem 21 Kadın
Meclisi'nin girişimiyle kurulan teknolojik alt yapılı branş sınıfı açıldı.

Bilgisayar, projeksiyon makinesi, dijital tahta ve internet ağı ile donatılan 10 derslikte, öğrenciler artık derslerini kara tahta yerine duvara yansıtılan görüntüler eşliğinde görsel ve işitsel olarak yapıyor.

Sarıyer Kaymakamı Mehmet Ersoy, Belediye Başkanı Yusuf Tülün, Başkan Yardımcısı Mesude Öztürk, Zekeriyaköy Rotary Kulübü Başkanı Naci Esin ve Sarıyer Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi Başkanı Sevgi Atalay'ın birlikte açılışını yaptıkları teknolojik sınıf, teknik donanım ve işlevselliğiyle dikkatleri çekti.

Kaymakam Ersoy ve Başkan Tülün’le beraberindekiler, açılışın ardından bilgisayarlarla donatılan derslikleri gezerek, okul müdürü ve öğretmenlerden projenin detayları hakkında bilgi aldı. Ders kitaplarının bilgisayar ortamına aktarılması sayesinde barkovizyondan izlenen görüntüler eşliğinde ders yapılan sınıflara hayran kalan Başkan Tülün "Ülkemizin temel ihtiyaçlarından biri sağlık diğeri ise eğitimdir. Rotary Kulübü’ne ve Sarıyer Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi'ne çok teşekkür ediyorum. Sarıyer güzel bir okul kazandı. 4.5 yılda güzel şeyler yaptığımızı ama her şeyi yaptığımızı düşünmüyorum. Bilişim sınıfları kurulduktan sonra öğrencilerin buraya şevk ve istekle geldiklerini duymak çok güzel. Umarım bu okulda olduğu gibi diğer okullarımızda da böyle girişimler başlar" diye konuştu.

Sarıyer Kaymakamı Mehmet Ersoy ise "Fırsat eşitliğinin tüm okullara yayıldığını gördükçe mutluluk duyuyoruz. Artık devlet okullarında özel liselerle aynı oranda eğitim verildiğini görmek güzel bir duygu. Bizim liselerimiz münazara yarışmalarında yarışın dışında değil. Eğitim gönüllülerine, kamu kurum ve kuruluşları ile Sarıyer Belediyesi'ne verdikleri yoğun emek için teşekkür ediyorum" dedi.

Yaklaşık bir ay önce kurulan sistemde, ders kitapları taranarak bilgisayar ortamına aktarılıyor. Bilgisayar ortamındaki konular daha sonra öğretmenler tarafından projeksiyon cihazından yansıtılan görüntüler eşliğinde öğrencilere sunuluyor. Akıllı tahta adı verilen not defteri sayesinde ise öğretmenler, ertesi gün için kağıt üzerine döktükleri ders notlarını öğrencilerine dijital ortamda tahtaya yansıtarak hem teknolojinin vermiş olduğu avantajlardan hem de zamandan kazanmış oluyorlar.