BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Deprem eğitim TIRı Avcılarda

Türkiye’nin 81 ilini dolaşan özel donanımlı deprem eğitim TIR’ının son durağı Avcılar oldu.

Abone ol

Afetlere karşı toplumsal bilincin artırılması için Türkiye Vodafone Vakfı ile AKUT’un ortaklaşa gerçekleştirdiği ‘İletişim Hayattır Geleceğimizi Birlikte Kurtaralım’ projesi, 2 milyonun üzerinde kişiye ulaşarak Parlayan Yıldız Avcılar’da turunu tamamladı.

130 günde 20 bin kilometre kat ederek Türkiye’nin 81 ilini dolaşan ve son durağı İstanbul’un Avcılar ilçesi olan özel donanımlı deprem eğitim TIR’ını Başkan Değirmenci karşıladı.

Avcılar’da Afetlere karşı toplumsal bilincin oluşturulmasının amaçlandığı proje kapsamında 21 Haziran’da Taksim’den yola çıkan ve Avcılar meydanında Türkiye turunu tamamlayan iletişim hayatTIR’a Avcılar’da büyük ilgi gösterildi.

Avcılar’da turunu tamamladı
Deprem Eğitim TIR’ ı Avcılar Meydanına geldi. Avcılar halkının da büyük ilgi gösterdiği Deprem Eğitim TIR’ını gezen Avcılar sakinleri depremle mücadele konusunda bilgi sahibi oldu. Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci ise TIR’da yaptığı konuşmada Avcılar halkının 17 Ağustos Depreminden büyük dersler çıkardığını belirterek, “Biz 17 Ağustos depreminden sonra Avcılar halkıyla ortak akıl ortak hareket noktasında birlikte hareket ederek yaralarımızı sardık. Bugün Avcılar Türkiye’nin parlayan Yıldızı olmuşsa bu halkın ve yerel yönetimin birlikteliğinden kaynaklanmaktadır. Depremle ilgili bir takım eksiklerimiz var. Ancak Türkiye’nin depreme hazır tek ilçesi Avcılar’dır. Deprem Eğitim TIR’ına katkıları olanları kutluyorum ve tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

YENİ BİR PROJE YENİ BİR HİZMET
AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Nasuh Mahruki ise AKUT olarak “Gönüllülük” ve “Karşılıksız yardımseverlik” ilkesiyle 12 yıldır Türkiye için hiç durmadan çalıştıklarını belirterek, “Başta arama ve kurtarma konuları olmak üzere, sosyal fayda yaratabileceğimiz pek çok projeyle ülkemize karşı sorumluluklarımızı yerine getirmeye gayret ediyoruz. Türkiye Vodafone Vakfı’yla beraber hayata geçirdiğimiz bu projeyle halkımızı depreme ve diğer afetlere karşı bilinçlendirmek için çalıştık. 81 ilde verdiğimiz deprem eğitimiyle, ülkemize yeni bir hizmette bulunmanın sevinci içindeyiz” diye konuştu.

BİR MİLYON EL KİTABI
İletişim HayatTIR, 20 kişilik profesyonel ekibiyle Türkiye’nin dört bir yanında birbirinden farklı ve eğitici aktiviteler gerçekleştirdi. Eğitim verilen 81 ilde, bir milyon Deprem Eğitim El Kitabı dağıtıldı.

İletişim HayatTIR’ın içindeki ve dışındaki plazma ekranlardan, işitme engelliler de göz önüne alınarak hazırlanmış filmler gösterildi. TIR içindeki resim sergisini 700 binin üzerinde kişi ziyaret ederken deprem eğitim filmini 500 binin üzerinde kişi izledi. Engelliler için özel bir düzeneğin kurulduğu eğitim TIR’ını, bu sayede 2 bin 425 engelli vatandaşımız gezerek eğitimlerden yararlandı. Eğitimlerde deprem öncesinde, sırasında ve sonrasında çocuklar, engelliler ve ebeveynlerin yapması gerekenler anlatıldı. Deprem eğitim TIR’ı en büyük ilgiyi ise Bursa, Elazığ, Trabzon, Erzurum, Kütahya ve Afyon illerinde gördü.