BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Siirtte 207,5 kilo eroin

Siirt'te yapılan operasyonda 207,5 kilo eroin ele geçirildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Abone ol Siirt'te yapılan operasyonda 207,5 kilo eroin ele geçirildi.
Gözaltına alınan araç sürücüsü N.T., uyuşturucu madde bulundurma ve naklini gerçekleştirme suçundan adli makamlara sevk edildi.


Konuyla ilgili açıklama yapan Vali Necati Şentürk, ekiplerin ödüllendireceğini belirterek, "Ekiplerimiz, 65 EF 676 plakalı kamyonun yakıt deposu içinde özel işlemden geçirilerek hazırlanan ve zula olarak tabir edilen gizli bölmelerinde piyasa değeri yaklaşık 4 milyon YTL olan uyuşturucuyu yurt dışına sevk edilmek üzereyken ele geçirdi." dedi.

Üretim yılı 2008 olan uyuşturucu madde paketlerinin üzerinde "Pako, 5 Star ve 55" gibi ibarelerin bulunduğunu ifade eden Şentürk, "Tamamen şüphe üzerine personelimizin duyarlı hareketleri sonucu ele geçirilen bu miktar bugüne kadar ilimizde ele geçirilen en yüksek miktardaki eroindir. Uyuşturucunun, altın hilal diye tabir edilen Afganistan, İran ve Pakistan'dan geldiği ve İran'dan ülkemize girdiği tespit edildi. Araç sürücüsü Van nüfusuna kayıtlı N.T.'nin uyuşturucu suçundan sabıkalı olduğu belirlendi. Eroin Diyarbakır'a tahlile gönderilecek. Emeği geçen bütün arkadaşlarımı kutluyorum. Kendilerini de ödüllendireceğim." diye konuştu.

Vali Şentürk, uyuşturucunun PKK ile bir ilgisinin olup olmadığının araştırıldığını söyledi