BIST 9.793
DOLAR 32,49
EURO 34,93
ALTIN 2.431,92
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Devlet Bahçeli ağzına geleni saydı : Kokuşmuşlar, densizler...

MHP lideri Devlet Bahçeli grup toplantısında referandum konusunda flaş açıklamalar yaptı. 'MHP bitecek' diyenlere ağzına geleni sayan Devlet Bahçeli , "Evet sözdür, yemindir vazgeçilmeyecektir" dedi.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Bahçeli bugünkü grup toplantısında Almanya'dan girdi CHPden çıktı. Bahçeli önce Merkel'e çattı ardından da 'MHP bitecek' diyenlere saydırdı.

"Nedir bu sözde gelişmiş ülkelerden çektiğimiz" diye soran Bahçeli, "Almanya'nın yolu yol değildir, acilen dönmelidir. Bu sözüm aynı zamanda Türkiye'ye şaşı bakan diğer ülkeler için de geçerlidir." dedi. Almanya Başbakanı Merkel'i de uyaran Bahçeli "Kendi düşen ağlamayacaktır." dedi.

BAZI KOKUŞMUŞLAR DİYOR Kİ...
Bahçeli'nin gruptaki en sert sözleri sarfettiği kısım ise 'MHP bitecek' söylemi ve referandum oldu. Bahçeli şunları söyledi;

-Bazı kokuşmuşlar diyor ki 16 Nisan'dan sonra MHP bitecek. Densizler bu lafları size kim öğretiyor? Bizde ne sancak iner ne damar biter. MHP teslim olmayacak, baş eğmeyecektir. MHP 16 Nisan'da demokrasi arenasında evet diyeceğiz. Evet sözdür, yemindir vazgeçilmeyecektir. Evet sözde Kürdistan paçavrasına çıtını çıkaramayan Mustafa Kemal'in partisi olduğunu söyleyen yüzkarası CHP'ye derstir. Evet bölücü Kandil çetesinin iflasıdır. 16 Nisan'da evet. Kaynağımız millet, kudretimiz millet irademiz evet. Biz MHP'yiz."

İşte Bahçeli'nin konuşmasından önemli satır başları;

"KESİNLİKLE TİYATRODUR"

-Geçen hafta cuma günü Peşmerge'nin PKK ile çatışması şayet çıkarların uyumsuzluğundan değilse kesinlikle tiyatrodur.

ALMANYA'NIN YOLU YOL DEĞİLDİR
-
Türkiye kaynarsa Berlin yanacaktır, Türkiye kaybederse Londra kaosa yatacaktır. Nedir bu sözde gelişmiş ülkelerden çektiğimiz? Almanya, Hollanda, Avusturya'da Türkiye'de aleyhinde kararlar birbirini izlemektedir. Almanya'da yaşayan vatandaşlarımızı 16 Nisan referandumu için bilgilendirmek siyasi partilerin doğru olması gereken dir. Almanya bundan neden rahatsız olmuştur? Almanya bunu sabote ediyorsa bunu Türkiye düşmanlığı sayarız. Siyasi parti temsilcilerinin vatandaşlarımızla bir araya gelme arzusu Merkel'in tahammülsüzlüğünü kabartmıştır. Almanya hayır cephesinde yerini almıştır da bizim mi haberimiz yoktur. Almanya PKK ile yatıp FETÖ ile kalkmaktadır. Biz dün Türkiye'ye muhaliflerle eğilmedik, yine eğilmeyeceğiz. Almanya'nın yolu yol değildir, acilen dönmelidir. Bu sözüm aynı zamanda Türkiye'ye şaşı bakan diğer ülkeler için de geçerlidir. Dünya bilsin, aklında tutsun Türk milleti birdir, Türkiye düşmanca tutum ve davranışlara karşı tek sestir. Avrupa duy sesimizi bu Türklerin ayak sesidir. Türk hükümeti yalnız değildir.

"ALMANYA BAŞBAKAN'I GERİLİMİ ARTTIRACAK EYLEM VE ADIMLARDAN KAÇINMALIDIR"

Almanya Başbakan'ı yanlıştan dönüş yaparak gerilimi artıracak eylem ve adımlardan kaçınmalıdır. Bu yol bulunamayacaksa kendi düşen ağlamayacaktır.