BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Bakkalda çalışıyor! Bakın hangi bakanın oğlu

Doğru Yol Partisi iktidarında Çevre Bakanlığı yapan Hamdi Üçpınarlar’ın oğlu Mehmet Üçpınarlar, bakkalda çalışmaya başladı. Mehmet Üçpınarlar'ın bakan oğlu olduğunu duyan şaşırıp kalıyor.

Abone ol

Hürriyet Gazetesi günün en bomba özel haberine imza attı. Eski bakanlardan Hamdi Üçpınarlar'ın bakkalda çalışan oğlunu fotoğrafladı. Hürriyet Gazetesi'den Umut Erdem'in haberine göre bakkalda servis dağıtımı da yapan bakan oğlu, üniversitesi mezunu işsizlerden biri.

TBMM KİT Komisyonu Başkanlığı ve Çanakkale Milletvekilliği görevlerinde de bulunan Hamdi Üçpınarlar’ın 31 yaşındaki oğlu Mehmet Üçpınarlar, 2012’de Bulgaristan’da bulunan Paisi Hilendarski Üniversitesi Uluslararası Ekonomi ve Halkla İlişkiler bölümünden mezun oldu.

Yeteri kadar sermayesi olmadığı ve işlerin durgunluğundan dolayı pazarı bırakmak zorunda kalan Üçpınarlar, TÜBİTAK, TRT World gibi bir çok kamu kuruluşuna iş başvurusunda bulundu. Başvurulardan olumlu sonuç alamayan Üçpınarlar, bir site içerisinde 45 metrekarelik bir bakkalı ilkokul arkadaşı ile birlikte devraldı.

İHTİYACI OLANLAR GİRSİN

Üçpınarlar, Hürriyet’e, babası Hamdi Üçpınarlar’ın kendisine kamu kurumlarında iş imkanı sağlayamaması ile ilgili olarak, “Mum dibine ışık vermezmiş. Babam benim için hiç iş konusunda, konuşma durumunda bulunmadı. ‘Hep ihtiyacı olanlar girsin, size bakarız oğlum. Sizin ne ihtiyacınız var’ derdi. Ben de kendi yağımda kavruldum. Uzun süre iş aradım, bulamadım. Kötü komşu ev sahibi yaptırırmış, kötü piyasa da bizi küçük bakkalımızla mini patron yaptırdı” dedi.

ESKİ BAKAN DA KASADA DURUYOR

Babasının da bakkalda kendisine çok yardımcı olduğunu ve rafların düzenini birlikte yaptıklarını belirten Üçpınarlar, “Beş-altı gün kasada durmak şartıyla bekledi. Çanakkaleye gittiğinde ‘peynir al’ diyoruz ve getiriyor, tedarikçimiz de oldu. Annem ise hep dua ediyor, bir de sağolsun, evin alışverişini istiyor. Gece bakkalı kapatırken ben de temin ediyorum” diyor.

BEŞTE KALKIP GAZETE DAĞITIYOR

Üçpınarlar, yaklaşık üç yıl önce de sosyete pazarlarında tezgâhtarlık yaparak gündeme gelmişti.

“Dükkan şuanda kendini çeviriyor, borçları ödemeye çalışıyoruz” diyen Üçpınarlar, telefon ile sipariş alıyor ve kendisi evlere teslim ediyor. Aldığı bahşişleri ise kimsesiz çocuklara ve çevresindeki ihtiyacı olanlara veriyor. Üçpınarlar, yaklaşık üç aydır devam eden bakkal serüveninde yaşadıklarını Hürriyet’e şöyle anlattı: “Bakan oğlu olduğumu hiçkimseye söylemedim. Bilmiyorlar. Yaptığım işten hiç bir rahatsızlık duymadım, severek de yapıyorum. İnsanlarla sohbet etmek de hoşuma gidiyor".