BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'nin Erdoğan taktiği dediği konu!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli parti grup toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli önemli açıklamalar yaptığı partisinin grup toplantısında AK Parti'nin 'milletvekili seçilme yaşı 18'e düşsün' önerisini sert sözlerler eleştirdi.

İşte Bahçeli'nin konuşmasından satırbaşları;

13 EKİM TÜRKİYE'NİN KADERİDİR

Bu hafta sonunda Ankarana'nın başkent oluşunun 89. yıl dönümünü kutlayacağız. 13 Ekim 1923 tarihi Türkiye için bir kaderdir. Ankara Bağımsız yaşamaya duyulan sevdanın eseridir. Ankara Cumhuriyeti'nin onurudur. Ankara geleceğimizin hazırlayıcısıdır.

ERDOĞAN TAKTİK YAPIYOR

Geçtiğimiz hafta Başbakan Erdoğan tarafından gündeme taşınan 'milletvekili seçilme yaşının 18 yaşına dürüşülmesi' önerisinde iyi niyet ve samimiyet olmadığı nettir. İç ve dış politika alanında yoğun bir trafiğin yaşandığı bugünlerde, seçilme yaşının 18’e indirilmesinin hedef ve gündem saptırmasından başka bir anlama gelmediğini ifade etti.

Başbakan Erdoğan’ın Türk gençliğini istismar etmek ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy deposu kullanmak için taktik adımlar attığını belirten Bahçeli, “18 yaşını doldurmuş gençlerimiz seçme hakkını kullanmaktadır. Buna bir diyeceğimiz yoktur. Bunun yanında AK Parti hükümeti döneminde seçilme yaşı da 25 çekilmiştir ki, bu da yerindedir. Ancak 18 yaşını doldurmuş genç kardeşimin, henüz hayatın en kritik zamanında, eğitim ve askerlik meselelerini halletmeden seçilme derdine düşmesi hem madden hem de manen çok zordur."

HUKUKEN MÜMKÜN DEĞİL

İlave olarak halen seçilme şartları arasında askerlik görevini ifa yükümlülüğü bulunmaktadır. Başbakan Erdoğan zorunlu askerlik görevini kaldırmayı planlamıyorsa 18 yaşındaki bir genç kardeşimin hukuken seçilme şansı olmayacaktır. Kimse kimseyi kandırmamalıdır.

Erdoğan'daki bu zihin bulanıklığı hayra alamet değildir. Evlatlarımız Meclis'e girmek değil geleceklerini garantiye almak istiyorlar. MHP bu yasaya mesafeli ve soğuk durmaktadır.

KIŞLADA NASIL BİR ORTAM HAIZRLANACAK

Silah altında bulunan er ve erbaşlar oy kullanamamaktadır. Bunlara seçme hakkının verilmesi eşitlik açısından makbulduır. Ama bu nasıl bir ortama zemin hazırlayacağı muammadır. Demokratik katılımı sağlarken bunu çok titizlikle yapılmaktadır.

Bu konuda en başta TSK'nın görüşleri alınmalıdır. Bize göre oluşacak görüşün olgunluk düzeyine geldikten sonra ele alınmalıdır.

TOP MERMİLERİ DEVLETİN EGEMENLİĞİNİ ETKİLİYOR

3 Ekim günü Akçakale'ye atılan top mermisi bir anda ülke gündemini tesir altına almıştır. Düşen top mermisi masum vatandaşlarımızın canını almıştır.

5 kardeşimizin bu şekilde katledilmesi cinayettir. Suriye'nin kanlı oyunları insanlarımızı tedirgin etmektedir. Suriye'den düşen top mermileri devletimizin egemen haklarını etkiliyor.

Suriye'nin kaza diye geçiştirdiği bu hareketler devam etmektedir. Devamlı taciz atışları yapılmaktadır. Değişen angajman kurallarından TSK Suriye'yi radarla tespit ederek anında karşılık vermiştir.

BİZİM İSTEĞİMİZ SAVAŞ DEĞİL

Suriye'deki kaos bulutu milli güvenliğimizde riskler oluşturuluyor. 4 ekim tarihinde hükümet tarafından ülkemize yönelik tehidtlere zamanında müdahale etmek için tezkere TBMM'de görüşülmüş ve kabul etmiştir.

Biz tereddütsüz evet dedik. Tezkere kararına verdiğimiz olay Suriye topraklarından olan PKK varlığınada uyarı niteliği taşımaktadır. Tezkerenin TBMM'den geçmesi bizim için çok önemliydi. Bizim isteğimiz savaş değildir.

YERİ GELİR YUNUS YERİ GELİR YAVUZ OLURUZ

Türk milletini dibi görünmeyen karanlığa götürmek konusunda bir isteğimiz olmayacaktır. Ama gerekiyorsa her türlü fedakarlık yaparız. Barışı korumak için ne gerekiyorda yapılacak.

Varlığımızı sakatlayacak, topraklarımızı aşındıracak emellere tezkere ile karşı durmak tıpki ecdadımız gibi bedenimizi siper etmekten çekinmeyiz. Yeri gelir Yunus yeri gelir Yavuz oluyoruz.

BU HASTALIĞIN TEDAVİSİ YOK

Bizi AKP'ye destek vermekle itham edenler önce ahlak ölçülerine sahip olacaklar. MHP'nin sürekli olarak birilerinin yanında gösterme hastalığının tedavisi yok. Bunlar bizi fikirsiz hedefsiz bir parti kalıbına sokmak için birbirleri ile rekabete girmişlerdir.

Tezkere kararına verdiğimiz evet oyu bu çevreleri telaşlandırmışdır. Bu yüzsüzlük ile avunanlar hangi oyunları figüranı olduklarını görmelidirler.

CHP VE AK PARTİ UMRUMUZDA DEĞİL

ÖDP, TKP ile olmayı sineye çekenler, önce kendi niyetlerindeki çürüklüğü görmektedir. MHP yalnızca sadece Türk milleti ile yanyanadadır. Ne CHP ne de AKP bizim umrumuzda bile değildir.

CHP ile Suriye sorununu kanatan AKP çoktan kader oyununı paylaşmışlardır. MHP'ye baston, kuyruk gibi ucube sıfatları yakıştıranlar bunu anlayacaklar.

ORTADOĞU'DA BÜYÜK YARA ALDIK

12 binden fazla sığınmacının oldğu Akçakale de eğitim yapamamakta, aileler akrabalarının yanına gönderilmiştir. Halk ne yapacağını bilmiyor, bölgedeki çiftçiler mahsullerini bile toplayamıyor. Her an hayatları risk altındadır.

İstanbul'da keyif Ankara'da hüküm sürenler Akçakale'yi önemsemiyor. Suriyeli muhaliflere gösterilen kendi vatandaşlarına gösterilmiyor.

AKP'nin dış politikası Ortadoğu'da ağır bi yara almıştır. Dengeden mahrum polititkalar Türkiye'yi sor duruma sokmuştur. AKP'nin başarı diye pombalıdığı dış politika kısırdır. Bu kapsamda Suriye politikası savaş sınırına dayanmıştır.

SIFIR HUZUR

AKP'nin sıfır sorun dediği yolun sonu, sıfır huzura açılmaktadır. Üzülerek görüyorum ki prestij kaybımız ileri seviyeye çıkmıştır.

Erdoğan gölgesinden büyük laflar etmiştir. Türkiye kuru gürültülü bir ülke durumuna düşmüştür. Türkiye'nin seken dış politikası tüm dengelerini yitirmiştir. AKP'nin İran ve Irak'ta takip ettiği politika Türkiye'ye ağır yükler getirmiştir.