BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

PKK'lı teröristler 2 ilde lise bastı!

Diyarbakır’da yüzleri kapalı bir grup eylemci okul basarak yakmaya çalıştı. 2 öğrenci, 1 öğretmen yaralandı...

Abone ol

Diyarbakır ve Şırnak'ta okullara eş zamanlı saldırı yapıldı. Diyarbakır'da maskeli bir grubun, okula ses bombası ve molotofkokteyli atması sonucu, 2 öğretmen ve 1 öğrenci yaralandı.

Yenişehir ilçesindeki Şehitlik Lisesi'ne giren maskeli bir grup, öğretmenler odasının da bulunduğu idare bölümüne ses bombası ve molotofkokteyli attı. Olayda Öğretmenler Odası'ndan panikle çıkan öğretmenlerden Gülay Binay, Yusuf Karataş ve 12. sınıf öğrencisi Necat Oruç yaralandı.Yaralılar çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

ÖĞRETMENLER ÖĞRENCİLER SİPER OLDU

3.20121009113226.jpg 

Polis, olaydan sonra kaçan saldırganları yakalamak için çalışma başlattı. Beden eğitimi öğretmeni Sait Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 1 dakika içerisinde her şeyin yaşandığını, büyük bir felaket atlattıklarını söyledi.

Okula giren maskeli bir grubun idare bölümüne saldırıda bulunduğunu kaydeden Yılmaz, “Öğrencilerimiz şok yaşadı. Kendimizi öğrencilere siper ettik” dedi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

2.20121009113238.jpg
İDİL'DE OKULLARA EŞ ZAMANLI SALDIRDILAR

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde de PKK yandaşları bugün saa 07.00 sıralarında Bener Cordan , Atatürk, Cumhuriyet ve Anafartalar İlköğretim okullarına ile İdil Lisesi, Çok Programlı Lise, Endüstri Meslek Lisesi'ne taş, molotof ve havai fişeklerle saldırdı. Saldırılar sırasında bazı okulların bahçesinde bulunan öğrenci ve öğretmenler büyük korku ve zor anlar yaşadı..

Saldırılarda Cumhuriyet ve Fatih İlköğretim Okulu'nda 2 öğrenci kollarına isabet eden molotof kokteylleri nedeniyle yaralandı. Yaralı öğrenciler öğretmenleri tarafından İdil Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Bu arada okullara koşan velilerde çocuklarını alarak evlerine götürdü. Polis, saldırganları yakalamak için çalışmalarını sürdürürken, ilçe genelinde sıkı güvenlik önlemleri aldı.

KEPENKLER KAPALI

İdil'de olaylar nedeniyle fırın ve aczaneler dışındaki tüm işyerleri kepenklerini açmadı. Bu arada bir grup göstericili Adile Naşit Caddesi üzerinde lastikler yakarak yolu kapattı. Göstercilere polis ekipleri müdahale etti.