BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,99
ALTIN 2.445,77
HABER /  SPOR

Detroit geriye düştü

Detroit Pistons evinde Cleveland Cavaliers'a 86-84 yenilerek seride 3-2 geri düştü.

Abone ol

San Antonio Spurs ise Dallas Mavericks'i 98-97 yenerek aradaki farkı bire indirdi.

Dört maçta bitmesi beklenen Detroit Pistons-Cleveland Cavaliers serisinde LeBron James tahminleri boşa çıkarmaya devam ediyor. Serinin ilk iki maçında 2-0 öne geçen Detroit bu sezon ilk kez üstüste üç maç kaybetti.

James maçı 32 sayı, beş ribaund ve beş asistle tamamlarken, hem maçın en skorer ismi oldu hem de Detroit Pistons'a bu sezon play-off'larda evinde ilk yenilgiyi tattırdı. Detroit normal sezonda evinde 47-4 galibiyet yüzdesiyle oynamıştı.

Cleveland uzun süredir ilk kez bir maça bu kadar konsantre olmuş görünürkern, Detroit cephesinde işler tam tersiydi. Detroit oyuncuları oyundan çok hakemlerle uğraşmayı tercih ettiler.

Maçın en önemli anları olan son çeyrekte Rasheed Wallace ve koç Flip Saunders teknik faul nedeniyle atıldı, önemli anların vazgeçilmez oyuncusu Chauncey Billups ise altıncı faulünü aldı.

Bitime 10:26 kala Rasheed Wallace'ın yerine oyuna giren Antonio McDyess 11 sayısının tamamını bu sürede attı ve son basketiyle 1:20 kala maça 84-84 eşitlik getirdi.

LeBron James'in denemesi boşa giderken ribaundu alan Ben Wallace'a faul yaptı. Öne geçme şansı yakalayan Detroit'te, maçı 0/7 serbest atış yüzdesiyle tamamlayan Ben Wallace iki atışta da isabet bulamadı.

Daha sonra ribaundu alan LeBron James karşı sahaya geçti ve ikili sıkıştırmaya rağmen topu Drew Gooden'a verdi. Gooden pota altına girerek maçın son basketi attı ve takımını öne geçirdi: 86-84.

Bundan sorna Detroit beraberliği yakalamak için birçok şans bulduysa da Tayshaun Prince ve Chauncey Billups'ın yerine giren Lindsay Hunter'la bu atışlardan faydalanamadı.

Cleveland'da Zydrunas Ilgauskas 14 sayı, 10 ribaundla, yedeklerden gelen Donyell Marshall da 14 sayı, 13 ribaundla double-double yapan iki isim oldu. Ilgauskas ayrıca altı da blok yaptı.

Detroit'te ise Tayshaun Prince'in 21 sayı, sekiz ribaunduna, Chauncey Billups 17 sayı, beş asist, Richard Hamilton 15 sayı ve yedeklerden gelen Antonio McDyess da 11 sayı, 11 ribaund ekledi.

Seride cuma günü Cleveland'da oynanacak maçı Cavaliers kazanırsa, konferans finalinde, New Jersey Nets'i beş maç sonunda geçen Miami Heat'e rakip olacak.

San Antonio 2-3 Dallas

Geçtiğimiz sezonun şampiyonu San Antonio Spurs ise Manu Ginobili ve Bruce Bowen'ın süper savunmalarıyla son üç maçtır yenildiği Dallas Mavericks'i 98-97 yendi ve seride durumu 3-2'ye getirdi.

Tim Duncan 36 sayı, 12 ribaund ve dört asistle sahanın yıldızı olurken, yenildiği üç maçta 113.3 sayı yiyen Spurs bu sefer rakibini 97 sayıda tutmayı başardı.

Son derece çekişmeli geçen maçta San Antonio Spurs üçüncü çeyrekte 81-71'lik farkı yakaladı. Bu dakikadan sorna Dallas Mavericks 7-0'lık bir seri yakaladı ve bitime üç dakika kala bir sayıyla öne geçti: 97-96.

Karşılaşmanın son basketi ise bitime 1:59 kala, maçı 18 sayı, dört ribaund ve beş asistle tamamlayan Manu Ginobili'den geldi. Ginobili skoru 98-97'ye taşıdı. Bu basketten sonra her iki takım da sayı bulamadı.

Spurs'de Tony Parker 27 sayı, dört ribaunda imza atarken, Michael Finley de 12 sayı, yedi ribaund üretti. İlk beş çıkan Bruce Bowen hiç sayı üretememesine sıkı savunmasıyla 33 dakika sahada kaldı.

Dallas'ta ise maçın yıldızı yine Alman Dirk Nowitzi oldu. Nowitzki maçı 31 sayı, 10 ribaund ve dört asistle tamamladı ama bitime 6.3 snaiye kala kaçırdığı basketle takımını galibiyetten etti.

Josh Howard'ın 16 sayı, sekiz ribaundu, Jason Terry ve Devin Harris'in 15'er sayıları, yedeklerden gelen Jerry Stackhouse'un 10 sayı, beş ribaundu yenilgiyi engellemeye yetmedi.

Seride altıncı maç cuma günü Mavericks'in sahasında oynanacak. Dallas bu maçı kazanırsa konferans finaline çıkacak ve Phoenix Suns-LA Clippers eşleşmesinden gelecek rakibini beklemeye başlayacak.