BIST 9.049
DOLAR 32,33
EURO 35,09
ALTIN 2.300,60
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

Destici: Bu millet sizden iğreniyor

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türk-Kürt kardeşliğini inkar edenlere tepki gösterdi.

Abone ol

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin Sivrihisar ilçe kongresine katıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı ile karşılanan Destici'ye vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Divan kurulu seçilerek kongreye başlandı. Faaliyet raporu ve gelecek dönem vaatlerinin okunmasının ardından Sivrihisar İlçe Başkanlığı'na aday olan Fevzi Arı ve İl Başkanı Ahmet Namık Akdoğan kürsüye çıkarak davetlileri selamladı. Raporların oylanarak kabul edilmesinin ardından kürsüye BBP Genel Başkanı Mustafa Destici çıktı.

ONLAR AYRIŞTIRIYOR BİZ BİRLEŞTİRİYORUZ

Partililerin birlik ve beraberliğinden dolayı duyduğu mutluluğu anlatarak konuşmasına başlayan Destici, "Sizler her zaman bu vatanın ve bu milletin birliği için beraberlik içinde oldunuz. Hep milletim, vatanım ve devletim dediniz ve bu anlayış içerisinde varlığı da bilerek yokluğu da bilerek hep yanımızdaydınız. Sizlerin bu davranışları unutulacak şeyler değildir, sizlere tekrar hoşgeldiniz diyorum" diye konuştu.

Siyasette kamplaşma olduğunu belirten Destici, "Şu anda Türkiye'de siyaseti başta ana muhalefet ve iktidar partisi olmak üzere siyasetlerini tamamen ayrıştırma üzerine kuruyorlar. Siyasetlerini tamamen kamplaştırma üzerine kuruyorlar. Birisinin ak dediğine diğeri siyah diyor, birisinin doğru dediğine diğeri yanlış diyor. Araştırmadan yorum yapıyorlar, bu gerçekten milletin hayrına mıdır, değil midir, bunu düşünmeden birbirlerine karşı çıkıyorlar. Ve bize de bunu örnek gösteriyorlar. Ayrıştırmazsanız, kamplaştırmazsanız Türkiye'deki bu siyasi anlayış ile bir yere gelemezsiniz. Ben onlara inat söylüyorum, onlar istedikleri kadar ayrıştırmaya ve kamplaştırmaya çalışsınlar, biz Büyük Birlik Partisi olarak 20 yıldır nasıl siyaset yapıyorsak, yani birleştirmeye, bütünleştirmeye ve kardeşleştirmeye çalışıyorsak, bundan sonra da, sonu ne olursa olsun aynı yönde devam edeceğiz" dedi.

BU MİLLETİN YÜZDE 98'İ SİZDEN İĞRENİYOR

BDP'li vekillerin yaptığı açıklamaların yanlış olduğunu vurgulayan Destici, "Biz Kürt'ü, Türkmen'i, Alevi ve Sünni'si, Boşnak'ı ve Çerkez'i ile bütün bu milletin beraber olmasını ve aynı hedefe koşmasını istiyoruz. Ama tam tersine başta PKK'nın siyasi sözcüleri olmak üzere, maalesef iktidar ve muhalefeti ile birlikte, milleti ayrıştırarak ve kamplaştırarak oy devşirme yoluna gidiyor. PKK'nın siyasi sözcüleri ve o partinin milletvekillerinden bir tanesi diyor ki, 'Türk ve Kürt kardeştir sözünden iğreniyorum'. Lanet olsun sana! Bütün müslümanlar kardeştir. Bunlar zaten ateist, gafil ve berduş oldukları için, tabii ki Türk-Kürt, Alevi-Müslüman kardeşliğinden rahatsız olacaklar. Ama şunu aklınızdan asla çıkartmayın, bu milletin de yüzde 98'i sizden iğreniyor ve sizden tiksiniyor" diye konuştu. Konuşmaların ardından yakın dönem içerisinde partiye katılan üyelere Genel Başkan Destici tarafından rozetleri takıldı. Daha sonra oylamaya geçildi.