BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kadın vekillerden şaşırtan derbi tahminleri!

Kim demiş kadınlar futboldan anlamaz diye.Onlar kadın ve anne... Hemen hepsi çocuk da yapmış, kariyer de... Futboldan da anlıyorlar, siyasetten de.

Abone ol

NESRİN YILMAZ/İNTERNETHABER-ANKARA-  Bugünkü Galatasaray ve Fenerbahçe arasında yaşanacak dünyanın sayılı derbilerinden biri olan çok özel maç için aradığım CHP kadın milletvekilleri aslında beni bile şaşırttı itiraf etmeliyim ki.

Siz sadece erkeklerin mi evde arkadaşlarıyla maç izlediğini sanıyorsunuz? Yanılıyorsunuz. Çünkü CHP'li kadın milletvekilleri bu akşam hep birlikte, kadın kadına maç izleyecekler. CHP Ankara milletvekili Aylin Nazlıaka'nın evinde buluşacaklar, hem sohbet edecekler, hem de derbinin heyecanını yaşayacaklar.

KOYU BİR GALATASAY TARAFTARI

Önce ev sahibine sordum yarın derbide ne olur diye, Aylin Nazlıaka Ankaragücünü de desteklese de koyu bir Galatasaray taraftarı. Hiç öyle iyi olan kazansın falan demeden direk, ben Galatasaray'lıyım elbette bütün kalbimle Galatasaray'ın kazanmasını istiyorum diyerek gönlünden geçeni söylüyor. Çok heyecanlı, çok çekişmeli bir maç olsun ki, izlerken zevk alalım diyor. Kadınların futboldan anlamadığı görüşünü doğru bulmuyor ve maçı izlerken o heyecanı yaşayacağım diyor.

DERBİDE TARAFSIZ

CHP'nin kadın milletvekillerinden yarın Aylin Nazlıaka'nın evinde maç izleyeceklerden biri de CHP İstanbul milletvekillerinden Melda Onur. Melda Hanım Beşiktaş taraftarı. Derbide tarafsız olduğunu söylüyor, iki takımdan da çok sevdiğim arkadaşlarım olduğu için berabere biterse sevinirim diyerek de futbolun kadınların elinde olsa hiç kavga, kargaşa çıkarmayacak bir spor olabileceğini de ispatlıyor. Derbiyi kadın kadına izleyeceklerini hatırlatınca da, ben Beşiktaşlıyım, o zaman servisleri de ben yaparım diyerek, kadın eli değdiği her yeri barış ortamına çevirdiğini gösteriyor ve son zamanlarda futbolu kirleten şike söylemlerinin ve şiddet görüntülerinin üstüne bir çizik atmayı da başarıyor.

NE EŞİNE KIYDI NE DAMADINA

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter futboldan hiç anlamayan kadınlardan. Yani anlamıyor dediysem, futbol izlemeyen kadınlardan. Hemen, kadın futboldan ne anlar demeyin, aradığım erkek milletvekillerinden de çok sayıda "takım tutmuyorum, futbolla da hiç alakam yok" diyen çok oldu. Yani futboldan anlamayan erkekler de var. Ama Nur Serter Galatasaray yensin istiyor, "Eşimin hatırı için Galatasaray kazansın ama bu seferde damadım üzülecek" derken, o da kadın yüreğinin yumuşacık hissini bize gösteriyor.

İYİ OLAN KAZANSIN

İzmir milletvekili Hülya Güven, takım tutmayan ama futbol izleyen bir kadın. Milli takımı tutuyorum sadece diyor ve ekliyor "ama yarın ki maçı izleyeceğim." futbolu keyif için izlediğini söyleyen Hülya Hanım iyi oynayan kazansın diyor.

BU SEFER EZBER BOZULACAK

CHP İstanbul Milletvekili Sedef Küçük ise çok koyu bir Galatasaray taraftarı. Maçın heyecanını şimdiden yaşıyor gibi. Galatasaray takımının eski milli yüzücülerinden. Derbinin sonucununda ne olur diye soruyorum, her ne kadar Fenerbahçe karşısında genellikle kaybetsek de bu sefer ezber bozacağız diyor, Sedef Hanım'a göre kesin Galatasaray kazanacak. Kazanmaları için dua edeceğim ve gerekli pozitif enerjiyi göndereceğim diyor.

TAKIM TUTMUYORUM

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ise takım tutmayan kadın vekillerden. Takım tutmuyor ama onun da gönlünden geçen bir isim var. Dilek Hanım Fenerbahçe kazansın istiyor.