BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Patlama anı kamerada!

Sakarya’nın Geyve İlçesi Geyve Boğazı Mevkii’nde bulunan bir Taş Ocağındaki patlama amatör kamera tarafından görüntülendi.

Abone ol

Geyve İlçesinde bulunan ve çevredeki köylerde yaşayan vatandaşlar tarafından defalarca kapatılması yönünde eylemler yapılan Taş Ocağının Nato Petrol Boru Hattı ’na 100 Metre mesafede olan bölümünde gerçekleştirilen patlama kameraya yansıdı. D 650 Duble Yoluna 150 Metre mesafede ve yerden yaklaşık 50 Metre yükseklikte ve hayati önem taşıyan Enerji Nakil Hatlarının 400 Metre yakınında gerçekleştirilen patlamanın ardından Çevrede bulunan köylerde halk deprem olduğu şüphesiyle evleri boşalttı.

SİREN DAHİ ÇALMADI

Taç Ocağına 200 Metre mesafede bulunan Akıncı Köyü’nde yaşayan Akıncı Köyü Vadilerini, Şelalerini Yaşatma ve Koruma Derneği Başkanı ve aynı zamanda Bomba İmha Uzmanı Kamuran Tan; “Yapılan bu hukuksuz davranışlara son verilmeli. Gerçekleştirilen patlamada 50 torba halinde 25’er kilogramlık Amfo adı verilen bir patlayıcı madde kullanıldı. NATO Petrol Boru Hattına 100 Metre, Duble yola 150 metre mesafede gerçekleştirilen bu patlamada bırakın gerekli tedbirleri almayı patlamalarda altın kural olan Siren dahi çalınmadı” dedi.

KANUN DIŞI UYGULAMALARA SON VERİLMELİ

Enerji Nakil Hatlarının 1 Kilometre yakınında gerçekleştirilecek her patlamanın büyük risk oluşturduğunu dile getiren Tan; “Enerji Nakil Hatlarına yakın patlamalar çıkaracakları toz bulutlarıyla nakil hatlarında atlama gibi sorunlara yol açabilir. Burada gerçekleşen patlamada böyle bir sorun oluşsaydı Marmara Bölgesinin büyük bölümü enerjisiz kalabilirdi. Yapılan bu kanun dışı uygulamalara son verilmeli. Toplamda Bin 300 Kilogram patlayıcının kullanıldığı bu patlamadan yalnızca 5 dakika önce bir müşteri kamyonuna malzeme yüklendi. Bu sorumsuzluktur, kural ihlalidir. Bu tarz işletmelerin denetlenmesi ve kapatılması gerekir” dedi.