BIST 9.440
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.499,98
HABER /  GÜNCEL

Yoksulluğu üniforma ile gizleyemezsiniz!

TBMM 2013 yılı bütçe görüşmeleri haharetli geçiyor. BDP'li vekil Adil Kurt okullarda uygulanacak yeni düzenlemeyi bu sözlerle eleştirdi

Abone ol

BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt, okullarda serbest kıyafet uygulamasına ilişkin ''Okullarda yoksulluğu üniforma giydirerek gizleyemezsiniz. Yoksulluğun üzerindeki üniformayı çıkarmak, yoksulluk gerçekliğini daha iyi gösterecektir'' dedi.

Genel Kurul'da, Dışişleri Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü, YURTKUR, Mili Eğitim Bakanlığı, YÖK, ÖSYM ile 103 üniversitenin 2013 yılı bütçeleri üzerindeki görüşmeler devam ediyor.

NEDEN KORKUYORSUNUZ?

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, Mesut Barzani'yi ziyaretinde arkada Merkezi Hükümet bayrağı, bölgesel bayrak ve Türk bayrağı bulunduğunu; Barzani'nin Türkiye'yi ziyaretinde ise yalnızca Türk bayrağı bulunduğunu söyledi. Sakık, ''Bunu yaparak bölgesel yönetimi yok hükmünde mi sayıyorsunuz? Neden korkuyorsunuz?'' dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın bütçesi üzerinde de konuşan Sakık, Türkiye'nin olimpiyatlarda hayal kırıklığına uğradığını belirterek, ''Dışarıdan sporcu alıp bunların isimlerin başına Türk ismini koydunuz. Buna ne gerek var?'' dedi.

Sakık ayrıca, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda ciddi şekilde ''Samsunlu örgütlenmesi'' olduğunu ileri sürdü.

YOKSULLUĞU ÜNİFORMA İLE GİZLEYEMEZSİNİZ

BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt ise Milli Eğitim Bakanlığı'nın ihtiyaçlarının en yüksek seviyede olduğu yılda en düşük bütçeyi aldığını ifade etti.

Üniversitelere ayrılan paylarda adaletsizlik olduğunu savunan Kurt, Anadolu'da bir çok üniversite rektörlüğünün kiralık olduğunu belirtti. Kurt, Türkiye'deki üniversitelerin tamamının bütçesinin, Amerika'daki bir üniversitenin bütçesinin dörtte biri kadar olduğunu söyledi.

Okullarda serbest kıyafet konusuna da değinen Kurt, ''Okullarda yoksulluğu üniforma giydirerek gizleyemezsiniz. Yoksulluğun üzerindeki üniformayı çıkarmak, yoksulluk gerçekliğini daha iyi gösterecektir'' dedi.