BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,81
ALTIN 2.513,09
HABER /  GÜNCEL

Deprem olacak yer! Celal Şengör : Balıkesir, Ayvacık, Altınoluk ve...

Profesör Doktor Celal Şengör 'eli kulağında' diyerek yakın zamanda deprem beklediği yeri açıkladı. Balıkesir dikkat! Ayvacık, Altınoluk bölgesinde Behramkale ile Bababurun arasında her an büyük bir deprem olabilir.

Abone ol

Ege Denizi'nde meydana gelen depremlerin masaya yatırıldığı programda, Prof. Şengör önemli tespitlerde bulundu. "Deprem kırılma olayıdır, aylar öncesinden tahmin edilemez." diyen Şengör, bölgedeki fay hatlarını tek tek anlattı.

BENİM EN BÜYÜK KORKUM BURASI :
Celal Şengör 'benim en büyük korkum burası' deyip 'eli kulağında' olan bir deprem alanına dikkat çekti. Şengör'ün haritada gösterdiği yer Ayvacık ve Altınoluk bölgesinde Behramkale ile Bababurnu arasındaki yer. Celal Şengör 'Burası 1000 senedir kırılmamış. Eli kulağında burasının. Buradan blup blup gaz çıkıyor. Dalınca fay gözüküyor. Orası gidecek günün birinde. 7'lik bir deprem olabilir. Bin senedir deprem olmamış biriken gazı düşünsene" dedi.

Celal Şengör haritan gösterdiği bölgedeki depremin elinin kulağında olduğunu belirtti. Bu bölge tatıl beldelerinin olduğu yer. 

"BU DEPREMLER İZMİR'İ YIKAR"

Ege Denizi'nde meydana gelecek yeni bir depremde İzmir'in büyük hasarlar alabileceğini söyleyen Celal Şengör, İzmir'in içerisinden geçen faylara dikkat çekerek "Ege'deki fayların hepsi 7'lik deprem üretebilir. Bu depremler de İzmir'i yıkar." dedi.

İstanbul depremiyle ilgili de konuşan Şengör, "İstanbul'da deprem olacağı kesin. Fakat ne zaman olacağı belli değil. Biliyorum diyen yalan söylüyor. Gayet açık, kimse bunu bilemez." diye konuştu.

DÜNYADAKİ EN TEHLİKELİ BÖLGE

Ege bölgesinde meydana gelen depremlerin haritasını gösteren Celal Şengör, Ege'nin dünyadaki en tehlikeli bölge olduğunu işaret etti.