BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,79
ALTIN 2.439,17
HABER /  GÜNCEL

FETÖ'ye körfez ülkesi adına para götüren aracı belli oldu

15 Temmuz darbe girişiminin faili FETÖ'ye para desteği sağladığı iddia edilen Birleşik Arap Emirlikleri'yle ilgili yeni ayrıntıları Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet yazdı.

Abone ol

15 Temmuz darbe girişiminde hükümetin devrilmesi için Birleşik Arap Emirlikleri'nin FETÖ'ye 3 milyar dolar destek verdiği iddiasıyla ilgili şaşırtan ayrıntılar çıktı.

Acet'in yazdığına göre FETÖ'ye para götüren aracı Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zeyid el Nahyan ile yakın ilişkileri olan Filistinli Muhammed Dahlan.

29 Temmuz 2016'da yani Londra merkezli Middle East Eyes sitesinde, yayın yönetmeni David Hearst imzalı bir haberde “Birleşmiş Arap Emirlikleri hükümeti 15 Temmuz’dan haftalar önce FETÖ’ye para aktardı.” ifadesi yer alıyordu.

FETÖ’YE BAE ADINA PARA GÖTÜRMEYE GİDEN ARACI

İşte bu iddiayı üç gün önceki yazısında duyuran Yeni Şafak gazetesi yazarı Mehmet Acet, bugünkü köşesinde olayın detaylarını böyle aktardı:

Şimdi o haberden yola çıkarak darbe kalkışması için yapılan fonlamanın nasıl bir trafik izlediğine bakalım:

1-Birleşik Arap Emirlikleri hükümeti, FETÖ’ye para yardımı yapmak için bir aracı belirledi. Bu aracı, Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zeyid el Nahyan ile yakın ilişkileri olan Muhammed Dahlan idi.

Gazze’de Hamas iktidara gelmeden önce El Fetih partisinin bu bölgedeki lideri olan Dahlan, yolsuzluktan yargılanmaya başlayınca Filistin’i terk edip Körfez’e sığınmıştı.

Sürgün yeri olarak da Abu Dabi’yi seçti.

2-Habere göre Dahlan’ın Fetullah Gülen ile iletişim kurmasına, ABD’de yaşayan Filistinli bir iş adamı yardımcı oldu. Bu iş adamının kimliği Türk gizli servisi tarafından biliniyordu.

3-BAE’de bulunan Sky News Arapça ve Al Arabiya gibi medya kuruluşları, 15 Temmuz gecesi Türkiye’deki darbe girişiminin başarılı olduğu ve hatta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yurt dışına kaçtığı gibi asılsız iddialar ortaya attılar.

4-BAE hükümeti ancak 16 saat sonra, yani ancak darbe girişiminin başarısız olduğu kesinleşince bu girişimi kınadı.

5-Devamında BAE sosyal medyasında Dahlan’a yönelik öfke dolu mesajlar paylaşılmaya başladı.

BAE hükümeti de, Dubai havalimanında darbeci olduğu öne sürülen iki Türk generali yakalayıp iade ederek Ankara ile ilişkileri düzeltmeye çalıştı.

6- Dahlan BAE’yi de terk etmek zorunda kaldı ve şimdi Mısır’da yaşadığı sanılıyor.

HESAP TUTMAYINCA ADAMINI SATIP ÇEKİLDİ

Bu 6 maddelik hikayeden şu özet çıkıyor:

Birleşik Arap Emirlikleri, Ortadoğu’da İsrail’in ayakçılığını yapan mafyatik işlere bulaşmış, Türkiye’deki gezi eylemlerinde de adı geçen Dahlan’ı kullanarak 15 Temmuz’a destek atıyor. Ne ile? Para gücüyle. Ancak darbe kalkışması başarısız olunca paniğe kapılıp araya koyduğu adamını satıp geri çekiliyor. Hikayenin özeti bu."

Erdoğan'ı devirmek için 15 Temmuz'u fonlayan Körfez ülkesi