BIST 10.046
DOLAR 32,47
EURO 34,85
ALTIN 2.420,03
HABER /  GÜNCEL

İşte PKK'nın kanlı İstanbul planı!

Terör örgütü PKK'nın İstanbul'da statlardaki çevik kuvvet polis noktaları ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne yönelik kanlı eylemler planladığı deşifre oldu.

Abone ol

Örgüte yönelik operasyonda yakalanarak tutuklanan 5 teröristle ilgili hazırlanan iddianamede, şüphelilerin statlardaki çevik kuvvet polis noktaları ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne yönelik eylem hazırlığı içindeyken yakalandığına yer verildi.

Teröristlerin Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan, Şükrü Saraçoğlu ve Türk Telekom statları çevresinde tedbir alan çevik kuvvet polislerine yönelik saldırı için keşif yaptıkları belirlenirken keşif fotoğrafları da ele geçirildi.

AYBÜKE ÖĞRETMENİ KATLEDEN TERÖRİST

Batman'ın Kozluk ilçesinde, şehit edilen müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın katilinin Batman nüfusuna kayıtlı terörist Ahmet Seçkin olduğu belirtildi. Batman'ın Mava Dağı bölgesinden geldikleri belirlenen iki PKK'lı terörist, geçtiğimiz hafta AK Partili Kozluk İlçe Belediye Başkanı Veysi Işık'ın aracına uzun namlulu silahlarla rastgele ateş açmış, kurşunlar o sırada yoldan geçen ve içinde 5 öğretmenin bulunduğu araca isabet etmişti.

Araçtaki öğretmenlerden 22 yaşındaki Şenay Aybüke Yalçın başına isabet eden kurşunla hayatını kaybetmişti. Aybüke öğretmeni şehit eden ve ardından karakola saldıran teröristin Batman nüfusuna kayıtlı Ahmet Seçkin olduğu belirtildi. Kozluk ilçesinde saldırı talimatını veren teröristlerin yakalanması için de geniş çaplı operasyon başlatıldı.

KARS'TA PKK'YA AİT TANKSAVAR İMHA EDİLDİ

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 2 tanksavar mühimmatı ele geçirildi. Alınan bilgiye göre, Sarıkamış İlçe Jandarma Komutanlığınca Boyalı Ormanları bölgesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon düzenlendi. 

Operasyon kapsamında yapılan arazi arama ve tarama faaliyeti sırasında terör örgütü PKKmensuplarına ait RPG-7 roketatar silahına ait 2 tanksavar mühimmatı bulundu. Ele geçirilen mühimmatlar kontrollü olarak patlatıldı. Bölgede operasyonların sürdüğü belirtildi.