BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,70
ALTIN 2.488,79
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'ı devirmek için 15 Temmuz'u fonlayan Körfez ülkesi

15 Temmuz darbe girişimine 3 milyar dolar para desteği sağlayan ülkenin Birleşik Arap Emirlikleri olduğu iddia ediliyor.

Abone ol

Yeni Şafak gazetesi yazarı Mehmet Acet, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) 15 Temmuz darbe girişimine maddi destek verdiğini yazdı.

Acet, "15 Temmuz’u fonlayan Körfez ülkesi" başlıklı bugünkü köşesinde Katar krizinin şahin aktörü bu ülkeyle ilgili çarpıcı ayrıntılar verdi.

Beyoğlu Belediyesi’nin düzenlediği “Beyoğlu Buluşmaları” isimli platformunda 5-6 ay önce konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun “Türkiye’deki darbe kalkışmasına, hükümeti gayrı meşru yöntemlerle devirme çabalarına bir ülkenin 3 milyar dolar para desteğini sağladığını biliyoruz. Üstelik bu, Müslüman bir ülke.” sözlerine yer veren yazar, ismi açıktan verilmeyen o ülkenin Birleşik Arap Emirlikleri olduğunu yazdı.

Acet daha sonra Erdoğan'ın geçtiğimiz cuma akşamı AK Parti teşkilatlarına verdiği iftarda yaptığı konuşmayı aktarıp yazısına böyle devam etti:

"Konuşmanın bir yerinde “15 Temmuz’a sevinenler” diye bir bağlam vardı. Erdoğan, “Darbe girişimi olduğu zaman Körfez’de kimlerin buna sevindiğini çok iyi biliyoruz” deyip, şöyle devam etti:

“Birilerinin istihbarat örgütleri varsa bizim de var. Kimlerin o geceyi nasıl geçirdiğini çok iyi biliyoruz. Türkiye’de ne oldu, ne oluyor, bitti mi, gidiyor mu, darbe neticeye ulaştı mı, ulaşıyor mu? Bunu takip edenleri çok iyi biliyoruz. Nasıl paralar harcandığını çok iyi biliyoruz.”

Özellikle son cümleye dikkat. “Nasıl paralar harcandığını çok iyi biliyoruz.” Cumhurbaşkanı’nın bu sözleri, 5-6 ay önce Beyoğlu buluşmalarında konuşan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun daha açık şekilde telaffuz ettiği konuyla kesişiyor.

3 MİLYAR DOLAR NEREYE NASIL HARCANDI?

Katar krizinin en şahin aktörünün Birleşik Arap Emirlikleri olduğunu biliyoruz. Bu körfez ülkesinin ismi, Türkiye’de sadece 15 Temmuz bahsinde değil, çok daha öncelerden, Gezi eylemlerinden beri kulağımıza çalınıyor.

3 milyar dolar çok ciddi bir rakam. Cumhurbaşkanı'na bu bilgileri veren istihbarat teşkilatı, bu paraların nerelerde nasıl harcandığı konusunda da mutlaka fikir sahibi olmalı. Belki o bilgiler de ortaya çıkar. Ancak biz, açık kaynaklardan bu paraların bir kısmının son krizde nasıl harcandığına dair bir takım verilere şimdiden sahibiz. Mesela…

KATAR KRİZİNDEN HEMEN ÖNCE ABD'DE ÇIKAN SİPARİŞ HABERLER

Ortadoğu’dan haberler, yorumlar geçen Middle East Eye isimli yayın kuruluşunun baş editörü David Hearst şu bir haftalık Katar kriziyle ilgili çok çarpıcı bir iddiada bulundu.

Dedi ki:

“Katar krizi patlak vermeden önce ABD basınında Katar ve teröre verilen destek başlığıyla 14 haber/makale yayınlandı. Normalde ABD basınının bugünlerde Katar ile ilgilenmesini gerektiren bir durum yoktu. Ama bu haber ve makaleler parayla hazırlatıldı.