BIST 9.575
DOLAR 32,49
EURO 34,59
ALTIN 2.482,47
HABER /  DÜNYA

Suudi Arabistan kralı çok bozuldu! İkna edemediği ülke

KATAR krizini başlatan Suudi Arabistan 10 ülkenin verdiği desteği yeterli bulmadı. Suudi Arabistan Katar'ı daha da yalnızlaştırmak için yeni bir hamle başlattı. Ancak bu kez ummadıkları bir yanıt aldılar.

Abone ol

Suudi Arabistan Kralı Selman körfez ülkelerinin Katar ile ilişkilerini kesmesini yeterli bulmadı. Katar'ın etrafındaki ablukayı daha da genişletmek için Pakistan'ı sıkıştırdı. Kral Selman bizzat görüşmesine rağmen aldığı yanıtla çok bozuldu.

Pakistan’ın The Express Tribune gazetesinin diplomatik kaynaklara dayandırdığı habere göre, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ve beraberindeki Pakistan Genel Kurmay Başkanı Qamar Javed Bajwa ve üst düzey bir heyet ile Pazartesi günü Cidde’ye gitti.

PAKİSTAN'A TARAFINI SEÇ BASKISI
Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz tarafından kabul edilen Navaz Şerif’e Suudi Kral tarafından Katar krizinde "Pakistan’ın tarafını belirlemesi" isteği iletildi.

Katar'dan Suudi Arabistan'a sert yanıt: Bu doğrudan...

Suudi Arabistan ve diğer Körfez ülkelerinin terörizmi desteklediği gerekçesiyle Katar ile ilişkleri kesmesinin ardından Pakistan dikkatli bir yol izliyor.

TARAF OLMAYIZ DEDİLER
Suudi Kral ile Pakistan Başbakanı arasındaki görüşmeler hakkında bilgi veren üst düzey bir Pakistanlı diplomat Pakistan tarafının Suudi Kralı Salman bin Abdülaziz'e Pakistan’ın, "İslam dünyası içinde birliğin sağlanması için her türlü çabayı" destekleyeceğini, ancak "Müslüman dünyası içindeki anlaşmazlıklarda taraf olmayacağını" bildirdi.

TÜRKİYE'YE DE GELECEKLER
Aynı diplomatik kaynağa göre Pakistan heyeti, Suudi tarafını yatıştırmak için Katar üzerindeki etkisini kullanarak krizi yatıştırmak amacıyla Kuveyt, Katar ve Türkiye’yi ziyaret etmeyi taahhüt etti.