BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.491,09
HABER /  GÜNCEL

Şehit Aydoğan Aydın'ın yerine atanan Veli Tarakçı kimdir?

ŞIRNAK'ta bir helikopter kazası sonrası şehit olan Aydoğan Aydın'ın yerine atanan isim belli oldu. Şırnak 23. Piyade Tümen Komutanlığına, Milli Savunma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Tümgeneral Veli Tarakçı atandı.

Abone ol

14 Haziran 2017 Çarşamba günü yayınlanan Resmi Gazete ile birlikte helikopter kazası sırasında şehit olan ve Kato Dağı'nda operasyonlar yürüten Aydoğan Aydın'ın yerine atanan isim belli oldu. 

Şırnak'taki helikopter kazasında şehit olan 23. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın yerine atama gerçekleştirildi. Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Savunma Bakanlığı kararnamesine göre, 23'üncü Piyade Tümen Komutanlığı'na Tümgeneral Veli Tarakçı getirildi.

Bu atama dışında Türk Silahlı Kuvvetleri'nde 10 generalin daha görev yeri değişti.

VELİ TARAKÇI KİMDİR?

Kato Dağı'nda yürüttüğü operasyonlar ile terör örgütü PKK'ya ağır darbe vuran şehit Aydoğan Aydın'ın yerine atanan isim belli oldu. 14 Haziran tarihinde yayımlanan Resmi Gazete ile birlikte Aydoğan Aydın'ın yerine Veli Tarakçı atandı. 

Dışişleri ile Milli Savunma Bakanlıklarına ait atama kararları Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre Dışişleri Bakanlığı müşavirliklerine Büyükelçi Salim Levent Şahinkaya, Büyükelçi Hüseyin Avni Bostalı, Büyükelçi Damla Yeşim Say, Büyükelçi İskender Kemal Okyay, Büyükelçi Fikret Oğuz Ateş, Büyükelçi Mustafa Levent Bilgen, Büyükelçi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Büyükelçi Ali Davutoğlu, Büyükelçi Ebru Barutçu, Büyükelçi Ayşe Sezgin getirildi.

Atama kararlarına göre, Milli Savunma Bakanlığı Asker Alma Genel Müdür Yardımcılığına Mehmet Erdoğan, Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) Genel Müdür Yardımcılığına Mehmet Ünal atandı.