BIST 10.614
DOLAR 32,21
EURO 34,94
ALTIN 2.430,85
HABER /  SPOR

Denizlispor para arıyor

Denizlispor Başkanı Ali İpek, kulüp bütçesinin bu yıl ki açığının 3 milyon dolar olduğunu söyledi.

Abone ol

İpek, Denizli'de yayımlanan haftalık Horoz gazetesine yaptığı açıklamada, kulübün içinde bulunduğu durumu, geçen sezon yaşanan sıkıntıları değerlendirdi. Denizlispor'un bir değer olduğunu, bu değere de herkesin sahip çıkması ve destek vermesi gerektiğini vurgulayan İpek, ''Denizlispor
markanın da ötesinde. Denizli'yi en iyi şekilde temsil ediyor.

Fenerbahçe ile oynadığımız sezonun son maçı gündemin en üst sırasında kaldı. Denizlispor ne zaman 15 gün konuşuldu? Allah korusun bir deprem olursa, ancak o zaman konuşulur'' dedi.

Denizli'deki eksiklerden birisinin seyirciyi sahaya çekecek operasyonların tam yapılamaması olduğunu belirten İpek, ''Denizlispor, UEFA'da 4. tura yükseldiği halde burada bin kişiye oynadı. Önemli olan seyirciyi sahaya çekmek, iyi oynayıp halkla bütünleşmek. Biz göreve geldikten sonra bunu yaptık. Boş tribünler doldu, 3 bin kişi stat dışında kaldı'' diye konuştu.

''Bunu nasıl başardınız'' sorusuna İpek, ''Biz uyuyan devi uyandırdık. Yaptığımız o... Birbirini tamamlayan unsurları bir araya getirdik. Denizlispor hareketi başlattık'' yanıtını verdi. İpek, para sıkıntısıyla ilgili soruyu yanıtlarken de ''Son zamana gelinceye kadar Denizlispor en paralı kulüptü. Oyuncular sattı, para sıkıntısı yaşamadı. Yanlış anlaşılmasın, ama yönetimler de tembelliğe alıştı. Denizli'nin ileri gelenleri de bir çabalarının olması gerektiğini unuttu. Biz onu hatırlatıyoruz'' ifadesini kullandı.

Mali problemleri aşabilmek için iş adamlarından destek istediklerini yineleyen İpek, şunları kaydetti:

''Denizlispor'un kalıcı olabilmesi için borçlarından arınması lazım. Yıllık Denizlispor'un 3 milyon dolar açığı var. Bu açığı kapatmaya çalışıyoruz. Yeni projelerle Denizlispor'u zengin bir kulüp haline getirme çabalarımız var.''

İpek, Türkiye'deki ''tel örgüsüz ilk stat'' unvanıyla ilgili bir soruyu da ''Tel örgüsüz stat, çok övünmekten başka bir şey değil. Sadece övünüyoruz. Rakipler buraya, turistik seyahate gelir gibi geliyorlar'' diye yanıtladı.