BIST 10.649
DOLAR 32,19
EURO 35,02
ALTIN 2.425,30
HABER /  GÜNCEL

Denizlide yasaklanan seçim afişi

Denizli'den de bir yasak haberi geldi. İl seçim kurulu, Başbakan Erdoğan ve AKP'li adayın bir fotoğrafının toplatılmasına karar verdi.

Abone ol

Denizli İl Seçim Kurulu yakasında Türk Bayrağı rozeti bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve belediye başkan adayı Nihat Zeybekci'nin resimlerinin bulunduğu afişlerin toplatılmasına karar verdi.

Alınan bilgiye göre MHP Denizli İl Örgütünün itirazı üzerine toplanan İl Seçim Kurulu, afişlerin toplatılması yönünde karar aldı. Kurul, kararı AK Parti il teşkilatına bildirdi.

NEDEN YASAK GELDİ

Seçimlerde propaganda afişlerinde
Türk bayrağı ve dini motiflerin
kullanılması yasak...


MHP Denizli İl Başkanı Feridun Ünal, Seçim Kanunu'na göre Türk bayrağının seçimlerde siyasi partiler tarafından kullanılmasının yasak olmasından dolayı itiraz ettiklerini belirtti. Ünal, ''Başbakan Erdoğan ve Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci'nin yakalarındaki Türk bayrağından dolayı bir itirazımız oldu. İtirazımız kabul edildi. Bu itirazı, Başbakan Erdoğan'ın geleceği günü düşünerek yapmadık, tamamen tesadüf oldu'' dedi.

BAYRAKTAN NİYE RAHATSIZ OLDULAR

AK Parti Denizli İl Başkanı Bilal Uçar ise alınan karara saygı duyduklarını söyledi. Başkan Uçar şöyle konuştu:

''Başbakanımızın her zaman üzerinde taşıdığı rozettir. Resimler çekilirken her zaman olduğu gibi o gün de yakasında Türk bayrağı rozeti vardı. Türk bayrağından rahatsız olmalarına anlam veremedik. Bizi özellikle üzen şey, milliyetçi olduğunu söyleyen bir teşkilatın itirazı oldu. Kurulun aldığı karara saygı duyuyoruz. Karar üzerine afişlerde bulunan resimlerin Türk bayrağı rozetinin olduğu bölümlerin üzerini kapattık.''