BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA

Talabaninin ağzından bal aktı

Su forumu nedeniyle İstanbul'da bulunan Talabani, sıcak mesajlar verdi. Gül ile Talabani başbaşa bir görüşme yaptı. Talabani Türkiye'ye övgü dizdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, su forumu nedeniyle İstanbul'da bulunan Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile biraraya geldi. Görüşmede Talabani, Türkiye'ye övgüler dizdi, "Türkiye bizim ikinci vatanımız" dedi.

Gül ile Talabani, Swissotel başbaşa bir görüşme gerçekleştirdi. Gül'ün 2 gün sonra Irak'a yapacağı ziyaret öncesi bu buluşma ile diplomasi hareketlendi. İki liderin bu buluşmada asıl konu başlıklarını ele almadıkları, bunları Irak gezisine bıraktıkları öğrenildi.

İKİNCİ VATANIMIZ

Görüşmede Talabani, Türkiye sıcak mesajlar verdi. "Türkiye'yi ikinci vatanımız olarak görüyoruz" diyen Talabani, "Her Iraklı'nın mutlaka İstanbul'u görmek hayalinde olduğunu" söyledi.

Talabani, Türkiye'ye gelmeden önce Irak'taki farklı kesimlerle görüştüğünü ve herkesin ittifak içinde Türkiye ile ilişkilerin çok daha üst seviyeye taşınmasını istediğini dile getirdiğini aktardı.

AKLIMIZI KULLANALIM

Görüşmede Abdullah Gül'ün de ''Aklımızı kullanırsak mutluluğu, kullanamazsak acıları paylaşırız. Biz aklımızı kullanalım, mutluluğu paylaşalım'' ifadelerini kullandığı belirtildi. 

Gül'ün, bu anlamda Türkiye-Irak arasında ticari ve ekonomik açıdan ilişkileri geliştirmek için büyük potansiyel bulunduğunu, bu potansiyelin gerçekleştirilmesinde güvenliğin önemini vurguladığı da aktarıldı.