BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Şehit anasının oğluna yazdığı şiir

Oğlunu askere gönderdi, al bayraklı tabutla geriye aldı. Evlat hasretinden onun odasını müze yaptı, bir de şiir yazdı...

Abone ol

Hakkari'de 11 yıl önce teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Jandarma Er Fuat Topal'ın Sivas'ta yaşayan annesi Veziha Topal, şehit oğlunun odasında geride bıraktığı özel eşyalarını sergiliyor.

Şehit oğlunun odasında fotoğraflarını ve özel eşyalarını sergileyerek, kendisine verilen madalyaları, Türk bayraklarını ve yazdığı şiirleri de duvara asan anne Veziha Topal, 11 yıl önce şehit olan oğlunun anısını yaşatmaya çalışıyor.

Oğlunun tüm eşyalarını Karşıyaka Mahallesi'ndeki evlerinde bir araya getiren anne Topal, bu evin yapımında şehit oğlunun da emeğinin geçtiğini söyledi.

Kent merkezinde de evi olduğunu ancak şehit oğlunun anısının yer aldığı bu evde zaman geçirmeyi çok sevdiğini anlatan Topal, ''Oğlum bu odayı çok sevdiği için bir de fotoğrafları çok olduğu için böyle bir düzenleme yaptım. Evimde de böyle bir müzem olsun, sürekli girip çıkayım istedim'' dedi.

ACISI DAYANILMAZ ANLATILMAZ Kİ...

Yaşadığı acının dayanılmaz olduğunu, oğlunun odasına girerek onun anısını yaşatmaya çalıştığını vurgulayan anne Topal, ''Bir Fuat, bin Fuat oldu. Allah mekanını cennet etsin. Acısı çok büyük. Çok güzel bir duygu. Ama bir o kadar da acısı var. Anlatması çok zor. Bunları ifade etmesi zor. Oğlumun odasını gelip görenler oluyor, misafirlerim geziyor'' diye konuştu.

Oğlunun tezkeresine 58 gün kala, ağabeyinin terhis olduğu gün şehit haberi geldiğini ifade eden anne Topal, oğluyla operasyona gittiği gün telefonda konuştuğunu, kendisinden helallik aldığını, o günü hiç unutamadığını söyledi.

Topal, şehit oğlunun arkasından yazdığı ''Oğul'' adlı şiirinde duygularını şöyle ifade ediyor:

OĞUL
''Bir ceylan yitirdim Köprülü'nün dağında
Bırakmadılar su içeydi Zap suyunun çayından
Ayırdılar anadan, bacıdan, gardaştan
Sana vuran eller kırılsın oğul.

Yirmi yaşında evlat verilir mi toprağa
Dayanır mı ananın yüreği al bayraklı gelen yavruya
Aslanlar gibi kükredin Hakkari'nin dağında
Sana vuran eller felç olsun oğul...''