BIST 9.901
DOLAR 32,58
EURO 35,00
ALTIN 2.460,38
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Denizli'de tekstil fabrikası alev alev yandı

Denizli'nin Pamukkale ilçesindeki bir tekstil fabrikasında yangın çıktı. 300 kişinin çalıştığı dev fabrikada saat 03.00 sıralarında başlayan yangın, öğlene doğru kontrol altına alınabildi.

Abone ol

Pamukkale'nin Korucuk Mahallesi'nde bulunan bir tekstil fabrikasında bugün saat 03.30 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevlerin kumaşlara sıçraması sonucu yangın büyüyerek kısa sürede tüm fabrikayı sardı

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde tekstil fabrikasında çıkan yangın öğlen saatlerine doğru kontrol altına alındı. Yangında fabrikanın konfeksiyon bölümü ile mağaza kısmı tamamen yandı.

3 katlı 5 bin metrekare alana kurulu fabrikada yer yer alevler görülürken, ekiplerin soğutma ve söndürme çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar kapsamında itfaiye ekipleri, iş makineleriyle fabrikanın kepenklerini parçalayıp, duvarları kırdı. 112 Acil Sağlık ekipleri de olası bir duman zehirlenmesine karşı hazır bekletildi. Jandarma ekipleri, fabrika çevresinde ve Pamukkale'ye ulaşımı sağlayan yolda güvenlik önlemi aldı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Murat Başlı, "Yangın başladıktan sonra ekiplerimiz hemen olay yerine intikal etti. 47 itfaiye aracı, 130 personel ile yangına müdahale ettik. Ekiplerimiz yangını kontrol altına aldı. Soğutma ve söndürme çalışmaları devam ediyor. Tesiste çok fazla polyester malzeme olduğu için yangın ısı miktarını arttırdı ve yangın safhalarını hızlandırdı. Ekiplerimiz gereken müdahaleleri yaptı. Yangının çıkış nedeniyle ilgili araştırmamız devam ediyor" dedi.